Πρώτη επιλογή η Κύπρος για 84% των Τουριστών

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας αναχωρήσεων-περιηγητών του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού για το φετινό καλοκαίρι, με τεράστια ποσοστά των ερωτηθέντων να παρουσιάζονται ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τη διαμονή τους, στο σημείο που πολλοί δηλώνουν ότι θα ξανά επισκεφτούν την Κύπρο για τις διακοπές τους.

Την Έρευνα Αναχωρήσεων Περιηγητών Καλοκαίρι 2017 παρουσίασε σήμερα ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των ξένων περιηγητών που επισκέφθηκαν το νησί μας δηλώνει ικανοποιημένη, ότι θα ξανά 'ρθει και ότι θα συστήσει την Κύπρο ως προορισμό.

Σε ερώτηση για το αν οι ξένοι επισκέπτες έμειναν ικανοποιημένοι από τη διαμονή τους στην Κύπρο, το 71% δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένο, ενώ το 23% απλά ικανοποιημένο.

Το 84% των ερωτηθέντων απάντησε πως η Κύπρος αποτέλεσε εξ αρχής την πρώτη τους επιλογή, καταδεικνύοντας ότι η Κύπρος δεν αποτελεί απλά ένα φτωχό συγγενή στον τομέα του τουρισμού αλλά ένα σημαντικό παίκτη, κάτι το οποίο τόνισε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, Άγγελος Λοΐζου.

 «Οι επιδόσεις που πετυχαίνονται στον τουρισμό είναι τέτοιες που βάζουν την Κύπρο στην νούμερο ένα θέση στον παγκόσμιο χάρτη σε θέματα απόδοσης, αριθμού επισκεπτών, εισοδήματα ανά κάτοικο.»

Ποσοστό 27% δηλώνει ότι έχει επισκεφτεί ξανά στο παρελθόν την Κύπρο, ενώ σε άλλη ερώτηση το 61% δηλώνει ότι σίγουρα θα ξαναέρθει και το 32% ότι μάλλον θα ξαναέρθει.

Πέραν του 90% απάντησε ότι θα σύστηνε την Κύπρο ως προορισμό ενώ το 75% δήλωσε ότι σίγουρα θα το πράξει.

Κοινή παραδοχή από τους αρμόδιους αποτελεί το γεγονός ότι, όπως κατέδειξαν και άλλες μελέτες στο πρόσφατο παρελθόν, θα πρέπει η Κύπρος να εστιάσει και σε άλλους τομείς, πέραν του ήλιου και της θάλασσας , παράγοντας ο οποίος αποτέλεσε για πέραν του 50% τον λόγο που επισκέφτηκαν οι ξένοι περιηγητές το νησί, με επίσης σημαντικό παράγοντα να αποτελούν οι φυσικές ομορφιές του τόπου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες αναχωρήσεων των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου, μέσω 2.000 προσωπικών συνεντεύξεων.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.