Στην Ευρωβουλή το ζήτημα των εγκλωβισμένων

Πιέσεις προς την Τουρκία, ώστε να αναθεωρήσει το κατοχικό καθεστώς την απόφαση για επιβολή φορολογίας στην ανθρωπιστική βοήθεια που αποστέλλει η κυβέρνηση στους εγκλωβισμένους, ανέλαβε να ασκήσει ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Για το πρόβλημα ενημερώθηκε και η επιτροπή προσφύγων.

Σε ενημέρωση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους εγκλωβισμένους και για τα εμπόδια που προβάλλει το κατοχικό καθεστώς, προχώρησε ο ευρωβουλευτής Λευτέρης Χιρστοφόρου. Και κάλεσε το ευρωκοινοβούλιο να παρέμβει για επίλυση του προβλήματος.

«Ενέργεια που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα που παραβιάζει την συμφωνία της τρίτης Βιέννης αλλά και κάθε αρχή ευρωπαϊκού δικαίου είναι αδιανόητο αυτή η χώρα που δεν σέβεται η ευρωπαϊκή ένωση να στηρίζει με προενταξιακή βοήθεια και με άλλες διευκολύνσεις οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλία κύριε πρόεδρε.»

Μετά την ενημέρωση του κύριου Χριστοφόρου, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει συντονισμένη πρωτοβουλία και θα ασκήσει πιέσεις στη Τουρκία για άρση της απόφασης του κατοχικού καθεστώτος και ότι θα καλέσει και τον Τούρκο Πρέσβη στην Ε.Ε.

Την ίδια ώρα ο επίτροπος προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα  Φώτης Φωτίου, ενημέρωνε σήμερα την επιτροπή προσφύγων, ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε προσωρινές διευθετήσεις για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους και ότι καταβάλλεται προσπάθεια να ακυρώσουν οι κατοχικές αρχές την απόφαση τους. Και διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει τους εγκλωβισμένους στο έλεος του θεού.

«Έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις για να στηριχθούν οι εγκλωβισμένοι μας όμως είναι προσωρινά μέτρα γιατί στόχος είναι να αρθεί αυτό το απάνθρωπο παράνομο μέτρο.»


Ο κύριος Φωτίου είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση στηρίζει το αίτημα των Μαρωνιτών για επαναλειτουργία του δημοτικού σχολείου στον Κορμακιτη και ότι θα ξεκινήσουν βελτιωτικά έργα στην Αγία Μαρίνα και τον Ασώματο κοντά στις εκκλησίες. Παράλληλα ο ΚΟΑ θα παραχωρήσει 190 χιλιάδες ευρώ για επιδιόρθωση του χώρου αθλοπαιδιών.

Στέλλα Κόκκινου - Γεωργιάδου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.