Χριστουγεννιάτικα δώρα ύψους 20εκ. ευρώ μοιράζει το Υπ. Εργασίας

Δείτε τους δικαιούχους του επιδόματος,

Χριστουγεννιάτικα δώρα ύψους 20 εκ. ευρώ  θα μοιράσει στις ευάλωτες ομάδες,  το Υπουργείο Εργασίας μετά από απόφαση του Υπουργικού. 

Δέκτες του επιδόματος  θα είναι 60 000 άτομα και σύμφωνα με την υπουργό τα χρήματα θα αντληθούν από τα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας.  

Το επίδομα αυτό θα παραχωρηθεί πριν τα Χριστούγεννα στους δικαιούχους του ΕΕΕ και στους λήπτες δημοσίου βοηθήματος, δηλαδή σε περίπου 30.000 νοικοκυριά. Το χριστουγεννιάτικο δώρο θα ισούται με το 80% του επιδόματος που λαμβάνουν.

Επίσης θα παραχωρηθεί σε 30.000 χαμηλοσυνταξιούχους που είναι δικαιούχοι του Σχεδίου χαμηλοσυνταξιούχων χριστουγεννιάτικο δώρο ίσο με τη μικρή επιταγή που λαμβάνουν, ενώ εάν αυτή είναι κάτω από €100 θα λάβουν τουλάχιστον €100.

Χριστουγεννιάτικό δώρο όμως θα πάρουν και οι  346 εγκλωβισμένοι μας , τα παιδιά που φοιτούν στο νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου,  Το επίδομα αυτό θα είναι ίσο με αυτό που λαμβάνουν.

Ακόμη μέρος του επιδόματος θα είναι και τα 1700 άτομα που λαμβάνουν βοήθεια από το Ταμείο Ανακουφίσεως Παθόντων, ίσο με την ειδική μηνιαία σύνταξη που λαμβάνουν

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου τόνισε πως τα επίδομα αυτό δεν παραχωρούνται για προεκλογικούς σκοπούς,«Είναι η στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και είναι σύμφωνα με την πολιτική της Κυβέρνησης ότι οι προσπάθειες όλες είναι να βοηθηθούν οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας» 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.