ΟΠΑΠ: Στο ακέραιο η συμφωνία και οι υποχρεώσεις προς το κράτος

Απαντήσεις έδωσε η ΟΠΑΠ με αφορμή τον θόρυβο που προέκυψε σχετικά με την συμφωνία της με το Κράτος. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι του αντ1 τόνισε ότι η κοινωνική προσφορά της εταιρείας δεν γίνεται σε βάρος των φορολογιών προς το κράτος.

Στο ακέραιο τηρεί η ΟΠΑΠ την συμφωνία και τις υποχρεώσεις της προς το κράτος τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Δημήτρης Αλετράρης . Μετά το θόρυβο που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Αλετράρης , ξεκαθάρισε ότι η κοινωνική προσφορά δεν γίνεται σε βάρος των φορολογιών της, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

«Η ΟΠΑΠ δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 1969 την κοινωνική προσφορά της ΟΠΑΠ κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει. Δεν θέλω να μιλήσω τόσο για την αθλητική υποδομή που κτίστηκε μετά το 1974. Να σας πω περισσότερο για τις προσφορές προς τον συνάνθρωπο την υγεία με τις αγορές τομογράφων, μηχανές αιμοκάθαρσης αγγειογράφους να πούμε για τα συσσίτια προς τους άπορους μαθητές τα κοινωνικά παντοπωλεία.»

Ο ο κ. Αλετράρης, έκανε λόγο για λανθασμένες εντυπώσεις που δημιουργούνται τονίζοντας ότι η ΟΠΑΠ συνεργάζεται με το κράτος για δεκατέσσερα χρόνια χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα .

«Η ΟΠΑΠ είναι συνεργάτης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για χρόνια τώρα έχουμε άψογη συνεργασία. Και είναι αυτό που μας λυπεί με τις λανθασμένες εντυπώσεις που δίνονται στην κοινωνία. Η ΟΠΑΠ είναι από τις μεγαλύτερες και πιο πετυχημένες επενδύσεις στην Κύπρο,» ανέφερε ο κ. Αλετράρης.

Επανέλαβε ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να συζητήσει με σεβασμό προς όλους τους θεσμούς και αρχές της Δημοκρατίας για την συνομολόγηση νέας συμφωνία αμοιβαίου οφέλους.

«Η ΟΠΑΠ θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται στην Κύπρο να συνεχίσει την άψογη συνεργασία με το κράτος και την κοινωνική προσφορά.»

Το νομοσχέδιο που βρίσκεται ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών, πρέπει να ψηφιστεί το συντομότερο για να τερματιστεί η αβεβαιότητα κατέληξε ο κ. Αλέτραρης.

Μάριος Αδάμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.