Μεγαλώνει το φέσι της ΑΗΚ από την Πύλα

Σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ύψος των ανεξόφλητων λογαριασμών ρεύματος των Τουρκοκυπρίων στην Πύλα. Αδυνατεί η Αρχή Ηλεκτρισμού να προχωρήσει στην διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Χωρίς μετρητές καταγραφής της Αρχής Ηλεκτρισμού και Υδατοπρομήθειας παραμένουν τα τουρκοκυπριακά υποστατικά στο μικτό χωριό της Πύλας.

Χαρακτηριστικά για το περασμένο έτος οι τουρκοκύπριοι της Πύλας οφείλουν στην ΑΗΚ 300 χιλιάδες ευρώ. Οι ανείσπρακτοι λογαριασμοί νερού και ρεύματος από το μικτό χωριό αποτελούν ένα από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους της Αρχής καθώς και των κοινοτικών αρχών.

Οι τουρκοκύπριοι αρνούνται πεισματικά να υπογράψουν τη συμφωνία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα να μην θεωρούνται πελάτες της ΑΗΚ η οποία με την σειρά της δεν μπορεί να προχωρήσει στην διακοπή της ηλεκτροδότησης των υποστατικών τους. Μάλιστα κατά καιρούς λειτουργοί της ΑΗΚ, οι οποίοι έσπευσαν στο χωρίο μπήκαν στο στόχαστρο τουρκοκυπρίων αλλά και υπό κάλυψη ψευδοαστυνομικών.

Αρκετοί τουρκοκύπριοι ενοικιάζουν τις περιουσίες τους σε μη κατοίκους του χωριού οι οποίες μετατρέπονται σε εμπορικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας να αυξάνεται. Μέχρι το 2015 το ίδιο καθεστώς απολάμβαναν και οι κάτοικοι του Περγάμου ωστόσο η Αρχή προχώρησε στην διακοπή της ηλεκτροδότησης της περιοχής.

Από το 1964 μέχρι σήμερα, η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς τους τουρκοκυπρίους, κόστισε στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, πέραν των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των τόκων.

Μάριος Αδάμου

Ηρακλης Οικονομιδης

17/10/2017>09:22

Δεν γινετε να μην μπορουν να κοπσουν το ρευμα, ειναι αστεια δικαιολογια. εδω και τωρα να κοπη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.