Τέλος στην αγωνία! Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για ΑΕΙ&ΤΕΙ - Δείτε τα ΕΔΩ

Οριστικό τέλος στην αγωνία των υποψήφιων φοιτητών στην Ελλάδα από σήμερα, αφού ανακοινώθηκαν οι βάσεις για τα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Οι νέοι φοιτητές γνωρίζουν πλέον που και σε ποιο πανεπιστήμιο θα εναποθέσουν τα όνειρα τους για την ακαδημαϊκή τους επιτυχία.Μερικοί μίλησαν στον ANT1 για τα σχέδια τους .

Απάντηση σε ένα μεγάλο και σημαντικό ερώτημα τους έχουν από σήμερα οι νέοι φοιτητές Με την ανακοίνωση των βάσεων για τα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα γνωρίζουν πλέον το πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ στο οποίο θα σπουδάσουν .

Ανάμεσα σε αυτούς και αρκετοί Κύπριοι. Η Έλενα που διαμένει στην επαρχία Λάρνακας, μοιράστηκε τα συναισθήματα της και μίλησε στον ant1 για την επιτυχία της.

«Είμαι πολύ χαρούμενη, νιώθω μεγάλη ικανοποίηση 00:01 Πέρασα στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ήταν η πρώτη μου επιλογή, λογιστική και χρηματοοικονομικά.»

Τυχερές ήταν και οι αιτήσεις της Ραφαέλλας και της Ιωάννας, οι οποίες με μεγάλη τους χαρά θα πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους και θα σπουδάσουν αυτό που ονειρεύονταν από μικρές σε δυο πανέμορφες πόλεις της Ελλάδας.

Όπως ανέφερε η Ιωάννα «Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη, από μικρή αυτό ήθελα. Πέρασα ιατρική στην Πάτρα. Δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή αλλά μόνο και μόνο που πέρασα ιατρική στην Ελλάδα με τέτοιες βαθμολογίες είμαι πολύ ευχαριστημένη.»

«Είμαι πολύ χαρούμενη που πέρασα ήταν η πρώτη μου επιλογή. Στη Θεσσαλονίκη στο τμήμα κτηνιατρικής.» ανέφερε η Ραφαέλλα.

Σαφής οδηγίες προς τους επιτυχόντες έδωσε σήμερα η υπηρεσία εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, στην οποία αναγράφονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αλλά και διάφορες άλλες λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν τους υποψήφιους φοιτητές.

Όπως εξήγησε η Τέρψα Κωνσταντινίδου Επικεφαλής Υπηρεσίας Εξετάσεων «Επεξηγούνται βήμα προς βήμα οι ενέργειες που πρέπει να κάνουν για να συλλέξουν τα έγγραφα που χρειάζονται,πολλά τα έχουν στα χέρια τους αλλά πως πρέπει να επικυρωθούν ούτως ώστε να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στην εγγραφή τους. Η διαφορά είναι ότι έχει απαιτηθεί από την Ελλάδα να έχουν κυπριακή υπηκοότητα οι επιτυχόντες όλα τα άλλα είναι τα ίδια»

Οι υποψήφιοι που δεν έχουν ενημερωθεί για το αν εξασφάλισαν θέση μπορούν να ενημερωθούν μέσω του Ant1iwo όπου έχουν αναρτηθεί όλα τα δεδομένα που δημοσίευσε το υπουργείο παιδείας. Αρκεί μόνο να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων.

Οι επιτυχόντες παρακαλούνται από το Υπουργείο Παιδείας να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ που έχουν περάσει για να ενημερωθούν εγκαίρως για το πότε αρχίζουν οι εγγραφές.

Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται για τα αποτελέσματά τους στην ειδική πλατφόρμα αποτελεσμάτων του Ελληνικού Υπουργείου: results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

Σάββια Σιάτη

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.