Αποκαλυπτήρια μνημείου Αντίστασης και Δημοκρατίας

Στις διαπραγματεύσεις του Crans Montana και την επιδιωκόμενη λύση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την ομιλία του στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Αντίστασης και Δημοκρατίας που τελέστηκαν χθες βράδυ στο Πάρκο του Προεδρικού Μεγάρου.

Στο χρέος της πολιτείας μας απέναντι στους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για μια πατρίδα ελεύθερη, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Αντίστασης και Δημοκρατίας, δηλώνοντας πως αυτό που τους οφείλουμε είναι μια ειρηνική λύση που δεν οδηγήσει στην προδοσία και την εισβολή αλλά μια λύση που θα έχει προοπριτικές ειρηνικής συνύπαρξης σε όλους τους κατοίκους:

"Μία λύση που θα δημιουργεί ένα κράτος, το οποίο διασφαλίζοντας όλες τις προοπτικές της ειρηνικής συνύπαρξης και της ασφάλειας όλων των κατοίκων, θα εναρμονίζεται την ίδια στιγμή πλήρως με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τα ανθρωπινά δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες". 

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στο Grans Montana, επανέλαβε πως παρά τα αποτελέσματα, πετύχαμε να θέσουμε τον πυρήνα του Κυπριακού στο επίκεντρο των συζητήσεων:

"Πετύχαμε έτσι ώστε το θέμα των εγγυήσεων, των επεμβατικών τάχα δικαιωμάτων και της παρουσίας του κατοχικού στρατού, να αναδειχθεί ως το καίριο και κύριο θέμα συζήτησης προκειμένου να εξευρεθεί λύση του Κυπριακού. Και πραγματικά θέλω να πω πως αν επιτέλους κατορθώσουμε να απαλλαγούμε από τα κατοχικά στρατεύματα, / είμαι βέβαιος ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μπορούμε να συμβιώσουμε ειρηνικά".

Σε ό,τι αφορά το μνημείο, διαβεβαίωσε πως αυτό θα αποτελεί φάρο που θα υπενθυμίζει το χρέος που μας άφησε η θυσία των ανθρώπων αυτών. Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, τέλεσαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος. 

Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων. 


Σάββια Σιάτη

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.