Στάση εργασίας στο Συνεργατισμό - Πρωτοβουλία εργοδοσίας για συνέχιση του διαλόγου

Ανταπόκριση στις εκκλήσεις τους για διάλογο αναμένουν από την Διεύθυνση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, οι εργαζόμενοι-μέλη των τριών συντεχνιών που κατήλθαν, το πρωί, στην τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας.

Σε τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, από τις 7.30 μέχρι τις 10.30, κατήλθαν οι εργαζόμενοι στην Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα μέλη των συντεχνιών, ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ.

Οι τρεις συντεχνίες ζητούν επανέναρξη διαλόγου, με σκοπό την εφαρμογή της συμφωνίας για επαναφορά μέρους των μισθολογικών τους αποκοπών. Αναμένουν ανταπόκριση από την τράπεζα, για να μην υποχρεωθούν, σύμφωνα με την κοινή τους ανακοίνωση, να κλιμακώσουν τα μέτρα.

Aίτημα Συντεχνιών

Ένα και μοναδικό είναι το αίτημα μας: Ο σεβασμός των όσων έχουμε συμφωνήσει και συνυπογράψει με την Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα. Δεν ζητούμε τίποτε άλλο ούτε έχουμε παράλογα αιτήματα για αυξήσεις μισθών και ωφελημάτων. Εισπράττουμε μόνο αόριστες υποσχέσεις και αλλεπάλληλες αναβολές χωρίς καμία δέσμευση για το προσωπικό και το επαγγελματικό του μέλλον.

Την ετοιμότητα της τράπεζας να διαφυλάξει την εργατική ειρήνη εξέφρασε, ο Διευθυντής στρατηγικής και ανασχηματισμού της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Γιάννης Σταυρινίδης.

«Μετά τη σημερινή στάση εργασίας θα υπάρξει κάποια προσέγγιση με τις συντεχνίες των εργαζομένων. Κάποια από τα αιτήματα δεν μπορούν να ικανοποιηθούν σήμερα όπως επιτακτικά ζητούν οι συντεχνίες.»

Καταλήγοντας, ο κύριος Σταυρινίδης αναφέρθηκε σε συμφωνία των δύο πλευρών για Ενιαία Συλλογική Σύμβαση.


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.