Νέα Επίτροπος Διοικήσεως η Μαρία Λοττίδου

Με 24 ψήφους υπέρ, 22 εναντίον και 4 αποχές εγκρίθηκε ο διορισμός της Μαρίας Στυλιανού Λοττίδη στη θέση της Επιτρόπου Διοικήσεως.

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε, στη σημερινή συνεδρίασή της, το διορισμό της Μαρίας Στυλιανού Λοττίδη στη θέση της Επιτρόπου Διοικήσεως.

Με 24 ψήφους υπέρ, 22 εναντίον και 4 αποχές, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε τον διορισμό της Μαρίας Στυλιανού Λοττίδη, στη θέση της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά από πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, την οποία ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Υπέρ της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας τάχθηκαν οι βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού, οι δύο παρόντες βουλευτές της Συμμαχίας Πολιτών και ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου.

Εναντίον τάχθηκαν ΑΚΕΛ και Οικολόγοι.

Τρεις βουλευτές του ΔΗΚΟ, από τους επτά παρόντες, ζήτησαν διαφοροποίηση από την απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας να δώσει αρνητική ψήφο, ενώ οι τρεις βουλευτές της Αλληλεγγύης ψήφισαν κατά βούληση.

Οι τέσσερις αποχές προήλθαν δύο από την ΕΔΕΚ και δύο από το ΕΛΑΜ.

Η Μαρία Στυλιανού Λοττίδη διαδέχεται την Ελίζα Σαββίδου, και η θητεία της θα έχει εξαετή διάρκεια.


Φωτογραφίες Ανδρέα Μανώλη*

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.