"Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει" Πανηγυρική δοξολογία για την Εθνική Επέτειο

Της παρέλασης προηγήθηκε η πανηγυρική δοξολογία για την εθνική επέτειο, που τελέστηκε φέτος στην εκκλησία της Παναγίας Χρυσελεούσας, στον Στρόβολο. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, το μήνυμα από τον πανηγυρικό της ημέρας, ενώ ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής, αναφέρθηκε στα διδάγματα από τον αγώνα των Ελλήνων.

Εψάλη το πρωί στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσας, στο Στρόβολο, η πανηγυρική Δοξολογία για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δικηγόρος, Γιώργος Κολοκασίδης, σημειώνοντας ότι η δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους καταξίωσε τη σημαντικότατη εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας.

Η επανάσταση δημιούργησε την Ελλάδα και η Ελλάδα είναι πλέον η Μητρόπολη. Ας αφουγκραστούμε το νόημα της επανάστασης και ας πιστέψουμε επιτέλους στους εαυτούς μας, επεσήμανε ο κύριος Κολοκασίδης.

Όπως είπε «Η επανάσταση αναγέννησε και εξασφάλισε ένα πράγμα, ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Με την εξασφάλιση του κρατικού περιβλήματος εξασφαλίστηκε στο προβλεπτό η επιβίωση των Ελλήνων ως έθνος. Η καθιέρωση επίσημης ελληνικής ιστορίας με σφραγίδα κρατική έδωσε νέο στίγμα και νέα λάμψη στο ελληνικό αποτύπωμα.»

Πρέπει να εισπράξουμε τα διδάγματα του 1821 και να τα αξιοποιήσουμε στον δικό μας αγώνα για απελευθέρωση, επανένωση και επιβίωση της πατρίδας σε ένα περιβάλλον ευημερίας και προόδου, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής.

«Αντλούμε διδάγματα από τον αγώνα των Ελλήνων για την επικράτηση πανανθρώπινων αξιών όπως είναι η ελευθερία, όπως είναι η δικαιοσύνη, η δημοκρατία.» είπε.

Στη δοξολογία της οποίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, παρόντες για να τιμήσουν την εθνική επέτειο ήταν μεταξύ άλλων αρχηγοί και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, της Πρεσβείας της Ελλάδας, της Πυροσβεστικής, του Στρατού και της Αστυνομίας.

Ο κόσμος με λάβαρα και σημαίες κατέκλεισε την περιοχή της Παναγίας Χρυσελεούσας.

Η ελληνική υπερηφάνεια απερίγραπτη και με το τέλος της Δοξολογίας, εψάλη ο Εθνικός Ύμνος. 

Παναγιώτης Κυπριανού

Νεστορας Νικηφορου

27/03/2017>16:22

Θα μπορούσατε να αναρτησετε ολόκληρη την ομιλία του κ. Κολοκασίδη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.