Οι ναυαγοσώστες προειδοποιούν. Αποφασίζουν αύριο για δυναμικά μέτρα

Με δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι ναυαγοσώστες. Ζητούν μέτρα για την έλλειψη προσωπικού και μέσων που παρατηρείται στην υπηρεσία.

Προτάσσοντας την ασφάλεια των λουομένων οι ναυαγοσώστες προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις τονίζοντας ότι τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού και κατάλληλων μέσων διάσωσης θα πρέπει να λυθούν πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν. 

Τα αιτήματα τους επικεντρώνονται στο:


-    Ωράριο 
-    Στελέχωση (των παραλιών με τον απαιτούμενο αριθμό ναυαγοσωστών ώστε να μην χρειάζεται να εργάζονται 60 ώρες την εβδομάδα ) 
-    Κατάλληλο Εξοπλισμό διάσωσης 

Η αυριανή μέρα θα προσδιορίσει τα επόμενα βήματα των Ναυαγοσωστών. 

Το απόγευμα σε παγκυπρια συνέλευση στη Λεμεσό θα τεθούν στο τραπέζι οι τρόποι με τους οποίους θα αντιδράσουν στην αδράνεια των αρμοδίων για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν , όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσης τους . 

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ Γιώργος Κωσταντίνου «Έχουμε τοποθετηθεί γραπτώς αρκετές φορές πάνω σε αυτά τα θέματα και είχαμε πάρει υποσχέσεις ότι θα επιλύονταν την φετινή χρονιά αντι αυτού δεν είδαμε να γίνεται κάποια κίνηση από μέρους των αρμοδίων αρχών με αποτέλεσμα να έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ίδια κατάσταση ίσως και χειρότερη γιατί αναμένεται φέτος να υπάρχει αυξημένος αριθμός τουριστών στην Κύπρο.» 

Οι ναυαγοσώστες ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό έτσι ώστε άμεσα να ληφθουν άμεσα μέτρα προς όφελος των λουομένων ντόπιων και ξένων.

Ευγενία Σέργη

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.