Αναβάθμιση στην κλίμακα Α8: Στην ΠΑΣΥΔΥ οι πτυχιούχοι επαγγελματίες υγείας

Τον ασκό του Αιόλου λέγεται ότι άνοιξε η αναβάθμιση των νοσηλευτών στην κλίμακα Α8. Ακτινοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές και άλλοι επαγγελματίες υγείας, διεκδικούν την ίδια αναβάθμιση, ως κάτοχοι πτυχίων.

Είχαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ και μίλησαν, για τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν.

Την ώρα που ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ξεκαθάριζε, από το στούντιο του ΑΝΤ1, πως δεν είναι τα πτυχία αλλά τα σχέδια υπηρεσίας που καθορίζουν τον μισθό, επαγγελματίες υγείας εξασφάλιζαν διαβεβαιώσεις από την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ πως θα καλύψει και τους ίδιους η συμφωνία με την Κυβέρνηση.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξαν εκπρόσωποι του κλάδου ακτινολόγων, φυσιοθεραπευτών, ακτινοθεραπευτών και εργοθεραπευτών, ύστερα από έκτακτη σύσκεψη που είχαν με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκο Χατζηπέτρου.

Η Εκπρόσωπος Εργοθεραπευτών Μαρίνα Γεωργιάδου είπε ότι «Πήραμε διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει συμφωνία και για εμάς θα είναι διαφορετική αλλά θα γίνει συμφωνία θεωρούμε ταυτόχρονα με αυτήν τον νοσηλευτών. Εάν γίνει η συμφωνία τότε και οι δική μας οι κλάδοι ταυτόχρονα με τους νοσηλευτές θα υπάρξει η αναβάθμιση.  Οι κλάδοι μας είχαν από πάντα πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών.»

Όπως είπε ο Εκπρόσωπος Κλάδου τεχνολόγων ακτινολόγων Πιέρης Οικονόμου «Δεν θα είναι ξεχωριστή θα είναι μία παράλληλη διαδικασία με το αίτημα που χρονολογείται από το 1998 αναμένουμε και τις ενέργειες του Υπουργού Υγείας και του Υπουργείου οικονομικών ώστε το θέμα να έχει μία αίσια κατάληξη»

Νωρίς αύριο το πρωί οι νοσηλευτές θα βρεθούν ξανά στο Προεδρικό, για επικύρωση και υπογραφή της συμφωνίας με την κυβέρνηση για αναβάθμιση τους.

Όπως είπε ο ΓΓ ΠΑΣΥΝΟ Παναγιώτης Γεωργίου «Το μόνο που περιμένουμε είναι την επικύρωση της συμφωνίας εμείς έχουμε δώσει κάποιες θέσεις όσο αφορά κάποιες αντιπροτάσεις πάνω στην συμφωνία και περιμένουνε να δούμε την τελική μορφή του εγγράφου για να προχωρήσουμε στην συμφωνία.χρειάζεται ένας ορισμένος χρόνος για να γίνει η αναβάθμιση των κλιμάκων. Aν θα είναι με βάση του πτυχίου η ένα θα είναι βάση των σχεδίων υπηρεσίας αυτό θα το δούμε σε κατοπινό στάδιο για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.»

Στο Προεδρικό Μέγαρο, για να συζητήσουν τα εργασιακά ζητήματα της αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων, αναμένεται ότι θα μεταβούν την ερχόμενη Δευτέρα και οι γιατροί του Δημοσίου.

Ευγενία Σέργη

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.