Κουρσουμπά: Ερωτήματα για απόφαση που αφορά πρωτεύσαντες μαθητές εκ των οποίων ο ένας με αναπηρία

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά θεωρεί σωστή την απόφαση του Καθηγητικού Συλλόγου σε Γυμνάσιο να ανακηρύξει και τους δύο μαθητές ως πρωτεύσαντες και δεν διαπιστώνει παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών σε επίπεδο επικύρωσης της πρωτιάς. Εντούτοις, ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διόρθωση της στρέβλωσης του Αβακίου, στην προκειμένη περίπτωση, εγείρει ορισμένα ερωτήματα. Η Επίτροπος δημοσιοποίησε την Δευτέρα στα ΜΜΕ το πόρισμά της αναφορικά με την καταγγελία για μείωση της βαθμολογίας μαθητή που λαμβάνει διευκολύνσεις λόγω αναπηρίας.

Το παράπονο αφορούσε την περίπτωση του μαθητή Κ, ο οποίος ήταν εγκεκριμένος από την Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης να λαμβάνει διευκολύνσεις στο Γυμνάσιο, καθώς και για απαλλαγή από δύο μαθήματα, λόγω οπτικής αναπηρίας. Το παράπονο υποβλήθηκε από την μητέρα του τον περασμένο Ιούνιο η οποία, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της, για την απόφαση του Καθηγητικού Συλλόγου να μειώσει τη γενική βαθμολογία του Κ, ώστε να ισοβαθμήσει με τη μαθήτρια Ε, η οποία δεν λαμβάνει οποιεσδήποτε διευκολύνσεις, και να ανακηρυχτούν και οι δύο ως πρωτεύσαντες απόφοιτοι του γυμνασίου.
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.