Φωνές κατά της μετακίνησης του ΑΞΙΚ

Το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτου Κύπρου επισκέφτηκε σήμερα η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του.

Κατά της μετακίνησης του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου από τον λόφο του Συνεδριακού τάσσoνται ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, ενώ ο ΔΗΣΥ απαντά ότι επιβάλλεται η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του. 

Σήμερα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου επισκέφτηκαν το Ινστιτούτο και ξεναγήθηκαν στους χώρους του ώστε να διαπιστώσουν ιδιοίς όμμασι το επίπεδο και την κατάσταση των εγκαταστάσεων του. 

Ο πρόεδρος της επιτροπής Ζαχαρίας Κουλίας ανέφερε πως αν επιχειρηθεί μεταστέγαση του ΑΞΙΚ, ο χώρος στον οποίο βρίσκεται σήμερα θα επιστραφεί στον αρχικό ιδιοκτήτη, διότι η απαλλοτρίωση έγινε για να δημιουργηθεί το ΑΞΙΚ.

¨"Διερωτώμαι κάποιοι με πόση ευκολία θέλουν να αρπάξουν την περιοχή εδώ, λόγω της τεράστιας αξίας της Αν επιχειρηθεί, τέτοιος σκοπός θα αποτελεί διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ενώ θα διαλυθεί ακόμα ένα σχολείο που παράγει μεσοδιευθυντικά στελέχη, μετά το ΑΤΙ και την Ξενοδοχειακή Σχολή", είπε. 

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου εξαπέλυσε βολές κατά τις κυβέρνησης λέγοντας ότι πίσω από την προσπάθεια μετακίνησης του ινστιτούτου κρύβονται άλλα συμφέροντα, τονίζοντας ότι δεν θα επιτραπέι καμία μεθόδευση να πλήξει τη σχολή. 

Το ζητούμενο είναι η προσφορά υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στη βάση ευρωπαικών προτύπων ανέφερε η βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου απαντώντας. Η δική μου διαπίστωση η προσωπική είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ίδρυμα που σίγουρα χρειάζεται αναβάθμισης και στήριξης, είπε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι παρευρισκόμενοι βουλευτές από την επίσκεψη τους διαπίστωσαν ότι θα πρέπει το κράτος να ενγκύψει στα προβλήματα του ινστιτούτου και μάλιστα τόνισαν ότι θα δούν το θέμα και μέσα από το κοινοβουλευτικό έργο. 

Στέλλα Κόκκινου - Γεωργιάδου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...