Υπερχείλισε ο Κούρης (videos)

 

 

 

Υπερχείλισε το μεγαλύτερο Φράγμα της Κύπρου, ο Κούρης, με χωρητικότητα 115 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού. 

Οι πρώτες ποσότητες νερού έτρεξαν από χθες βραδύ γύρω στις 20:30. Οι ποσότητες νερού αυξάνονται σταδιακά ενώ η πλήρη υπερχείλιση αναμένεται γύρω στις 12:30 το μεσημέρι. 

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων είχε προχωρήσει με ελεγχόμενη εκροή σημαντικών ποσοτήτων νερού από το φράγμα, με στόχο τον καλύτερο δυνατό εμπλουτισμό του υδροφορέα Ακρωτηρίου, ο οποίος βρίσκεται κατάντη του φράγματος. Μέχρι σήμερα έχουν εμπλουτίσει τον υδροφορέα Ακρωτηρίου 2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού. Τον υδροφορέα διασχίζει και εμπλουτίζει το τμήμα του ποταμού Κούρη, που βρίσκεται κατάντη του φράγματος μέχρι την εκβολή του ποταμού στη θάλασσα, στην περιοχή Επισκοπής.

Το φράγμα του Κούρη κατασκευάστηκε το 1988 και υπερχείλισε για πρώτη φορά το 2004. Σήμερα είναι η δεύτερη φορά που υπερχειλίζει. 

Για το σημαντικό αυτό γεγονός ο Δήμος Ύψωνα και η κοινότητα Άλασσας συνδιοργανώνουν στις 2 το μεσημέρι μικρή τελετή με αγιασμό από τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας και Φυσικών Πόρων. 

Δείτε επίσης: 

 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.