Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

22% των Κυπρίων γυναικών έχουν υποστεί σωματική ή/και σεξουαλική βία από δεκαπέντε ετών και άνω, ενώ 39% έχουν υποστεί ψυχολογική βία από το νυν ή τέως σύντροφο τους από την ηλικία δεκαπέντε ετών και άνω.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, ο Σύνδεσμος πρόληψης και αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας, παρουσίασε σήμερα, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, τα τραγικά νούμερα περιστατικών βίας κατά των γυναικών στην χώρα μας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης στηρίζει τη δράση του Συνδέσμου και ταυτόχρονα ενισχύει την αναβάθμιση των μέσων ανταπόκρισης στα περιστατικά βίας, με δικές του ενέργειες.

Ο Υπουργός Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε «Απόφαση του Υπουργείου να επιχορηγήσει, από την 1η Ιανουαρίου 2017, την αναβάθμιση της τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας που λειτουργεί ο Σύνδεσμος, σε 24ωρη βάση, με το ποσό των 10000 ετησίως»

Όσον αφορά τα κυπριακά δεδομένα βίας κατά των γυναικών, 22% των Κυπρίων γυναικών έχουν υποστεί σωματική ή/και σεξουαλική βία από δεκαπέντε ετών και άνω, ενώ 39% έχουν υποστεί ψυχολογική βία από το νυν ή τέως σύντροφο τους από την ηλικία δεκαπέντε ετών και άνω.

Άξιο αναφοράς είναι ότι τους πρώτους εννέα μήνες του 2016, ο Σύνδεσμος δέχτηκε έξι χιλιάδες επτακόσιες τριάντα επτά κλήσεις για σωματική και σεξουαλική βία κατά των γυναικών.

Οι δράσεις του Συνδέσμου πρόληψης και αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας, οι οποίες αρχίζουν από σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, χρήζουν ιδιαίτερης σημασίας εφόσον έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και την εξάλειψη της βίας.

Η Ιωσιφίνα Αντωνίου, Επίτροπος Ισότητας ανέφερε πως «Πρέπει να κυριαρχήσει η μηδενική ανοχή στη βία. Οφείλουμε να βάλουμε γερές βάσεις για την καταστολή της»

Ενώ από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΣΠΑΒΟ δήλως πως «Στις ενημερώσεις που θα γίνουν μέσα στα πλαίσια των 16ήμερων περιλαμβάνονται μαθητές και γονείς, γιατί από εκεί είναι που πρέπει να αρχίσει η σωστή ενημέρωση για το τι είναι η βία και ποιες οι επιπτώσεις της»

Την ίδια ώρα , ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, σε σημερινή ομιλία του στην Ολομέλεια του κοινοβουλευτικού σώματος, καταδίκασε την βία κατά των γυναικών.

Σάββια Σιάτη

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.