Τέλος στο σίριαλ LEFCO

Τίτλοι τέλους γράφτηκαν σήμερα για το σύστημα Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, γνωστό ως LEFCO. Το διορισμό ερευνώντα λετουργού προτίθεται να ζητήσει ο Υπουργός Συγκοινωνιών και κάλεσε τη CYTA να ρευστοποιήσει τις εγγυητικές.

O υπουργός συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζος με επιστολή προς τη CYTA ο κύριος Φλουρέντζου ανακοίνωσε ότι τερματίζεται η σύμβαση και ζήτησε τη ρευστοποίηση των εγγυητικών.
 

Σύμφωνα με τον Υπουργό Συγκοινωνιών η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη.  Οπως μάλιστα αποκάλυψε ενώπιον της επιτροπής ελέγχου κατά τη διάρκεια συζήτησης της έκθεσης της γενικής ελέγκτριας για το 2010, η CYTA ζήτησε νέα εξάμηνη παράταση για την εφαρμογή του συστήματος. Κάτι που απορρίφθηκε, με αποτέλεσμα τώρα η Κύπρος να αναζητεί για αγορά νέο εφεδρικό σύστημα.

Ο κ. Φλουρέντζος ανέφερε ακόμη ότι θα καταθέσει εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο για το διορισμό ερευνώντος λειτουργού για να διερευνήσει γιατί δεν κατέστει δυνατό να έχουμε ένα ασφαλές και πλήρως λειτουργικό σύστημα εναέριας κυκλοφορίας.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Γεωργίου έκανε λόγω για σοβαρές διαχρονικές αποκλείσεις, ενώ από πλευράς του ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίκας έκανε λόγο για αδυναμία προγραμματισμού.

Τέλος η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου χαιρέτισε όσα λέχθηκαν ενώπιων της Επιτροπής. Ο Υπουργός Συγκοινωνιών διαβεβαίωσε ακόμη πως δεν τίθεται θέμα ασφάλειας των πτήσεων.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.