Άδοξο τέλος για το φάκελο του χαλουμιού

Άδοξο τέλος έχει τελικά ο φάκελος για το χαλούμι, αφού ο Σύνδεσμος Τυροκόμων κατά τη Γενική του Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, αποφάσισε να τον αποσύρει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου εκκρεμούσε η έγκριση του χαλουμιού ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης

Με 12 ψήφους υπέρ και 4 κατά ο παγκύπριος σύνδεσμος Τυροκόμων σε χθεσινοβραδινή γενική του συνέλευση αποφάσισε την απόσυρση του φακέλου για το χαλούμι.

Απόφαση η οποία προκάλεσε προβληματισμούς στο υπουργείο Γεωργίας, με τον υπουργό Σοφοκλη Αλετραρη να πρέπει τώρα να ενημερώσει την ευρωπαϊκή επιτροπή για την συγκεκριμένη απόφαση.

Ο υπουργός ενημερώθηκε από τους τυροκόμους με φαξ. Δεν έκρυψε τη λύπη του, αλλά είπε ότι η απόφαση είναι σεβαστή αφού ο σύνδεσμος τυροκόμων είναι ο αιτητής και έχει το δικαίωμα να αποσύρει την αίτηση του από το φάκελο.

Από πλευράς τυροκόμων ο γραμματέας του συνδέσμου Ανδρέας Ανδρέου δήλωσε ότι οι σημαντικές αλλαγές οι οποίες έχουν επέλθει στην πρώτη αίτηση κατοχύρωσης του χαλουμιού όπως αυτή αρχικά υποβλήθηκε, αλλά και δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα του κράτους, χωρίς την έγκριση μάλιστα του συνδέσμου, ήταν ο κύριος λόγος ο οποίος οδήγησε τα μέλη του στην χθεσινοβραδινή απόφαση τους.

Το υπουργείο γεωργίας τώρα αναμένει στο ακουστικό εάν υπάρχει ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο φάκελο από κάποια άλλη οργάνωση. .

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.