Νέο ερευνητικό πρόγραμμα από το ΙΝΚΓ με την χορηγία της RCB Bank

Χορηγία ύψους 180 χιλιάδων ευρώ προς το ινστιτούτο νευρολογίας και γενετικής Κύπρου, προσέφερε η RCB BANK. Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου, ανοίγουν πλέον νέοι ορίζοντες στην έρευνα, τη διάγνωση και τη μελέτη ασθενειών.

Χορηγία συνολικού ύψους 180 χιλιάδων ευρώ παρέδωσε η Rcb bank Ltd στο ινστιτούτο νευρολογίας και γενετικής Κύπρου με στόχο την έναρξη τριετούς ερευνητικού προγράμματος με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Πρόκειται για ερευνητικό πρόγραμμα αλληλούχισης DNA Νέας Γενιάς με στόχο την διάγνωση ασθενών που μέχρι στιγμής παραμένουν αδιάγνωστοί.

O Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής Ινστιτούτου νευρ. και γενετικής Λεωνίας Φυλακτού δήλωσε ότι «Σκοπός της έρευνας αυτής είναι ο εντοπισμός στο DNA της αιτίας που προκαλεί την ασθένεια και που δύσκολα διαφορετικά θα μπορούσε να αναγνωριστεί , ασθένειες όπως μυοκαρδιοπάθειες οικογενή τύφλωση πρώιμη εφηβεία πολλαπλή σκλήρυνση αναβρύσματα και αντίσταση καρκίνου σε φάρμακα.»

Όπως δήλωσε ο Εκτελεστικός Σύμβουλος της RVB BANK Σώτος Ζακχαιος «Πρόκειται για απτή οικονομική ενίσχυση του πρωτοποριακού αυτού ‘έργου και για τα τρία χρόνια που χρειάζονται με το συνολικό ποσό των 180 χιλιάδων ευρώ»

Στην συνέντευξη τύπου παρέστη και ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της χορηγίας.

 «θέλω ειλικρινά να συγχαρώ και να ευχαριστήσω την RCB BANK για την ευγενή χορηγία και την προσφορά της η οποία θα βοηθήσει τα μέγιστα στη προώθηση της έρευνας σε γενετικές παθήσεις ώστε να επιτευχθούν καλύτερες διαγνώσεις έγκαιρα και αποτελεσματικά.» είπε ο κ. Παμπορίδης.

Το νέο ερευνητικό πρόγραμμα θα βοηθήσει τους επιστήμονες στο ινστιτούτο να διεκπεραιώνουν τις μελέτες τους στην ανάγνωση του DNA σε σύντομο χρονικό διάστημα και πιο οικονομικά.


Ευγενία Σέργη

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.