Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν παρακολουθείται κανένας - Νέα κριτήρια για τις 250 προσλήψεις

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η αστυνομία δεν παρακολουθεί κανένα έστειλε για ακόμη μια φορά ο υπουργός δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου. Μιλώντας στην εκπομπή Μέρα μεσημέρι αναφέρθηκε και στα νέα κριτήρια για τι επικείμενες 250 προσλήψεις σε αστυνομία και πυροσβεστική.

Τη διαβεβαίωση ότι κανένας πολίτης δεν παρακολουθείται από τις κρατικές υπηρεσίες έδωσε για ακόμη μία φορά μέσα από την εκπομπή του ΑΝΤ1 Μέρα μεσημέρι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και δημοσίας τάξεως Ιωνάς Νικολάου. Ο κύριος Νικολάου τόνισε πως υπάρχουν ρητές οδηγίες για να μην παρακολουθείται κανένας πολίτης και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για να μπορούν οι αρχές ασφαλείας να παρακολουθούν συγκεκριμένες περιπτώσεις για τις οποίες και αναφέρθηκε

"Οι κρατικές υπηρεσίες δεν διενεργούν καμία παρακολούθηση. Αυτές είναι οι ρητές οδηγίες και δεν υπάρχει καμία πληροφορία ότι διενεργούνται παρακολουθήσεις από κρατικές υπηρεσίες. Αντιθέτως προσπαθούμε να ρυθμίσουμε την δυνατότητα για ορισμένες περιπτώσεις εκείνες που ορίζονται στο σύνταγμα κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις. Σκοποί είναι για παράδειγμα υποθέσεις διαφθοράς, φόνων, εμπορίας ναρκωτικών, εμπορίας προσώπων αλλά όχι για οποιουσδήποτε άλλους λόγους." είπε ο κ. Νικολάου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στην προκήρυξη των 250 θέσεων σε αστυνομία και πυροσβεστική εντός Νοεμβρίου.

"Είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε μια διαδικασία πρόσληψης στην αστυνομία. Η επιλογή θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια και τρόπο πολύ αξιοκρατικό. Καταργήσαμε από τους κανονισμούς τις προσωπικές συνεντεύξεις και την αντικαταστήσαμε με κάποια ψυχομετρικά τέστ και κάποια τέστ προσωπικότητας μέσα από τα οποία θα έχουμε αυτά που θέλουμε και θα είχαμε μέσα από την προσωπική συνέντευξη. Αυτά τα τέστ θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν μπορούν να διακρίνουν από ποιο κόμμα είναι ο υποψήφιος." πρόσθεσε.

Οι 250 θέσεις αφορούν 210 θέσεις αστυφυλάκων στην αστυνομία και 40 θέσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Νωρίτερα


Τη διαβεβαίωση ότι κανένας πολίτης δεν παρακολουθείται από τις κρατικές υπηρεσίες έδωσε ο Υπουργος Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου. Μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι ο κ. Νικολάου διαβεβαίωσε πως η Αστυνομία δεν παρακολουθεί κανέναν.

Δείτε τη συνέντευξη: 


Θησέας Ιωάννου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...