Σε αναμμένα κάρβουνα οι συγγενείς των αγνοουμένων

 Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των συγγενών αγνοουμένων και την κυβέρνηση για τη στάση του τρίτου μέλους της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων Κριστόφ Ζιρόντ σε ότι αφορά το μέλλον της συνεργασίας του Ανθρωπολογικού Εργαστηρίου με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

Τιτάνια προσπάθεια να πείσει το τρίτο και ανεξάρτητο μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων Κριστόφ Ζιρόντ για υπογραφή νέου συμβολαίου με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής καταβάλλει η κυβέρνηση.

Ο Ελβετός παρουσιάζεται έντονα χολωμένος από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από τον περασμένο Μάιο και τα οποία οδήγησαν τις ταυτοποιήσεις σε τέλμα. Δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει με παραχώρηση του προγράμματος σε άλλο Ινστιτούτο στο εξωτερικό, κίνηση η οποία θα προκαλέσει έκρηξη αντιδράσεων αφού πέραν όλων των άλλων δεν μπορεί κάτι τέτοιο να γίνει χωρίς την συγκατάθεση των συγγενών των Αγνοουμένων.

Παρά ταύτα ο Επίτροπος Προεδρίας και υπεύθυνος για θέματα αγνοουμένων Γιώργος Ιακώβου παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι εντός των επόμενων ημερών το θέμα θα λήξει θετικά αποδίδοντας το στις καλές υπηρεσίες που όπως είπε προσέφερε η κυβέρνηση.

Τις εξελίξεις παρακολουθούν δικαίως με ιδιαίτερη αγωνία οι συγγενείς των αγνοουμένων οι οποίοι με κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνουν ότι μόνο αίτημα τους είναι η επανέναρξη της διαδικασίας ταυτοποιήσεων εντός Κύπρου και όχι εκτός.

 

 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...