Δεκάδες έλεγχοι στα καταστήματα που παρέμειναν ανοικτά

Παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις του υπουργείου Εργασίας, τα γενικά εμπορικά καταστήματα λειτούργησαν κανονικά το Δεκαπεντάυγουστο σε όλες τις παράλιες πόλεις της Κύπρου, σε αντίθεση με τη Λευκωσία

Σχεδόν ολοκληρωτική ήταν η παραβίαση της νομοθεσίας την αργία της 15ης Αυγούστου.

Σε όλες τις παράλιες πόλεις της Κύπρου λειτούργησαν κανονικά τα γενικά καταστήματα, όπως για παράδειγμα εμπορικά κέντρα και υπεραγορές, σε αντίθεση με τη Λευκωσία, όπου ήταν εξαιρετικά μικρός ο αριθμός των καταστημάτων που παρέμειναν ανοικτά.

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤΕΝΝΑ, η διευθύντρια του τμήματος εργασιακών σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας Μαρίνα Ιωάννου, από τις επιθεωρήσεις λειτουργών του υπουργείου σε όλες τις πόλεις, διαπιστώθηκε σε τεράστιο βαθμό και ουσιαστικά με ελάχιστες εξαιρέσεις, ότι είχαν ανοίξει όλα στις παράλιες πόλεις. Προσθέτοντας ότι ο φάκελος με όλες τις καταγγελίες θα αποσταλεί σύντομα στην Νομική Υπηρεσία.

Παρά την παραβίαση της νομοθεσίας, επισημαίνει η κυρία Ιωάννου, όσα γενικά καταστήματα άνοιξαν θα πρέπει να αποζημιώσουν τους υπαλλήλους τους, όπως και των ειδικών καταστημάτων, με αναλογία 1:2 για κάθε ώρα εργασίας. Και προανήγγειλε νέες επιθεωρήσεις στο τέλος του μήνα.

Για όσους καταστηματάρχες παρανομούν τις αργίες η νομοθεσία προβλέπει μέχρι τριάντα χιλιάδες ευρώ και ποινή φυλάκισης, μέχρι και ένα χρόνο.

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.