Στη λαϊκή αγορά του 'ΟΧΙ' το ΕΛΑΜ. Ακουσε τα παράπονα πωλητών και παραγωγών

Τροποποιήσεις στη νομοθεσία που αφορά την πώληση προϊόντων στις λαϊκές αγορές θα καταθέσει το ΕΛΑΜ, με τον Πρόεδρο και Βουλευτή, Χρίστο Χρίστου να δηλώνει ότι η απαγόρευση της παρουσίας βοηθών υπαλλήλων στις λαϊκές έχει προκαλέσει προβλήματα.

Αντιπροσωπεία του ΕΛΑΜ, με τον κ. Χρίστου και τον Εκπρόσωπο Τύπου, Γεάδη Γεάδη, επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά του ΟΧΙ και συνομίλησαν με παραγωγούς και πωλητές ακούγοντας τα προβλήματά τους.

 Ο κ. Χρίστου είπε ότι ένα πρόβλημα που χρήζει άμεσης επίλυσης είναι αυτό της παρουσίας βοηθών υπαλλήλων, καθώς αυτό απαγορεύθηκε από τη σχετική νομοθεσία που ψηφίστηκε από την προηγούμενη Βουλή, επιβάλλοντας πρόστιμο “σε ανθρώπους βιοπαλαιστές, που προσπαθούν να ζήσουν τις οικογένειές τους με ένα μεροκάματο. Θεωρούμε ότι αυτό το πράγμα είναι άδικο”. Θα επισκεφθούν σύντομα, πρόσθεσε, και τον Δήμαρχο Λευκωσίας ώστε να αποτραπεί η επιβολή προστίμων και με τροποποίηση που θα καταθέσει το ΕΛΑΜ στη Βουλή “ευελπιστούμε ότι τουλάχιστον το συγκεκριμένο πρόβλημα να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό”.

Προβλήματα, συνέχισε, λόγω της συγκεκριμένης νομοθεσίας αντιμετωπίζουν όχι μόνο οι λαϊκές αγορές στη Λευκωσία αλλά σε ολόκληρη την Κύπρο. “Θα καταθέσουμε τροποποιήσεις στο σχετικό νόμο ώστε να γίνει πιο εύρυθμη η λειτουργία των αγορών και να κρατηθεί αυτός ο λαϊκός χαρακτήρας των αγορών για τον κόσμο μας, ο οποίος αυτή τη στιγμή δεινοπαθεί”.

Υπάρχουν αρκετά παράπονα που άκουσαν σήμερα, πρόσθεσε ο κ. Χρίστου, τα οποία προκύπτουν από τη συγκεκριμένη νομοθεσία. “Υπάρχουν πράγματα που σωστά προβλέφθηκαν και περιλαμβάνονται στη νομοθεσία, υπάρχουν όμως και πράγματα τα οποία, οι διάφοροι τεχνοκράτες δεν έλαβαν υπόψη τους, την πραγματικότητα, και τα ρύθμισαν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι σήμερα λειτουργικά και να προκύπτουν προβλήματα”, είπε.

Ερωτηθείς εάν άκουσαν παράπονα για την προσέλευση του κοινού, ο κ. Χρίστου είπε ότι οι εργαζόμενοι στις λαϊκές θεωρούν πως κάποιοι υπερασπίζονται τις μεγάλες υπεραγορές και όχι τις λαϊκές αγορές. Για να έρθει ο κόσμος ξανά και να δουλεύει ξανά η λαϊκή αγορά, συμπλήρωσε, χρειάζεται να παρθούν κάποια συγκεκριμένα μέτρα για τα οποία το ΕΛΑΜ θα καταθέσει τροποποιήσεις στη Βουλή.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.