Έρευνα PwC: 58% των κυπριακών εταιρειών έπεσαν θύματα υπεξαίρεσης

Η υπεξαίρεση περιουσιακών στοιχείων, το ηλεκτρονικό έγκλημα και το ξέπλυμα χρήματος είναι τα συχνότερα οικονομικά εγκλήματα που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες στην Κύπρο. Αυτό επισημαίνει η Έρευνα Οικονομικού Εγκλήματος της PwC, τα τοπικά αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν την Τρίτη 14 Ιουνίου, στο κεντρικό κτίριο του οργανισμού στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εταιρείας, από την έρευνα της PwC εξάγεται το συμπέρασμα ότι περισσότερο συχνά οι εταιρείες πέφτουν θύματα υπεξαίρεσης περιουσιακών στοιχείων, με το 58% εξ αυτών να δηλώνουν ότι έχουν πέσει θύματα του εν λόγω εγκλήματος τα τελευταία δύο χρόνια. Το κυβερνοέγκλημα είναι το δεύτερο σε συχνότητα οικονομικό έγκλημα, επηρεάζοντας το 25% των εταιρειών στην Κύπρο. Ωστόσο, όπως καταδεικνύει η έρευνα, οι εταιρείες δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να το αποτρέψουν, καθώς μόνο το 32% έχουν πλάνα για αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

TAGS:  

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.