Ελεγκτική Υπηρεσία προς ΟΕΛΜΕΚ: Eξαιρετικά χαμηλό επίπεδο γλώσσας

'Eξαιρετικά χαμηλό επίπεδο γλώσσας' και 'ειρωνεία' καταλογίζει στον Πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ η Ελεγκτική Υπηρεσία

Σε ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που εκδόθηκε με αφορμή δηλώσεις του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ και Φιλόλογου Λυκειάρχη Δημήτρη Ταλιαδώρου στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ, αναφέρεται ότι η Υπηρεσία εκφράζει τη βαθιά της λύπη "για το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο της γλώσσας και την ειρωνεία που χρησιμοποίησε ο κ. Ταλιαδώρος αναφερόμενος σε ανώτερο Λειτουργό της Υπηρεσίας αλλά και στην ίδια την Ελεγκτική Υπηρεσία".

"Αναφορές όπως «ψεύτης», «ψεύδεται ασύστολα», «είναι άσχετος», «είπε ανοησίες», και γενικά η όλη τοποθέτηση του εκπαιδευτικού κ. Ταλιαδώρου, απλώς εξηγούν το μέγεθος του προβλήματος της δημόσιας Μέσης Εκπαίδευσης στην Κύπρο", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία αναφέρει ότι όσα στοιχεία έχει δώσει στη δημοσιότητα, μέσω επιστολών ή δηλώσεων στελεχών της, "είναι τεκμηριωμένα και ορθά". Προστίθεται ότι αναμένει από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, αφού λάβει γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για τον νομικά ορθό τρόπο καθορισμού των διδακτικών περιόδων των καθηγητών, "να μεριμνήσει για την επιστημονική μελέτη του θέματος, έχοντας ως γνώμονα βέλτιστες πρακτικές ευρωπαϊκών κρατών που σαφώς υπερτερούν έναντι της Κύπρου στο επίπεδο της εκπαίδευσης, και ακολούθως να προωθήσει θεσμοθέτηση τυχόν απαλλαγών τεκμηριωμένα θα κριθούν ως αναγκαίες, λαμβάνοντας υπόψη πως, ούτως ή άλλως, μεγάλο μέρος του χρόνου εργασίας των καθηγητών, που συνολικά δεν υπερβαίνει τις 30 ώρες εβδομαδιαίως, δεν αποτελεί διδακτικό χρόνο".

Επίσης, ο Υπουργός θα πρέπει να μεριμνήσει, αναφέρεται, ώστε με διαφάνεια να ενημερωθούν οι πολίτες για τις όποιες ρυθμίσεις.

"Η Ελεγκτική Υπηρεσία θα επιμένει στο τρίπτυχο τεκμηρίωση – νομιμότητα – διαφάνεια, και φυσικά θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με αντικειμενικότητα την ανάγκη για σεβασμό στο χρήματα των φορολογούμενων πολιτών", καταλήγει η ανακοίνωση.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.