Εκπτώσεις από ΑΗΚ Ζητά η Λεμεσός

Σε μια προσπάθεια μείωσης του μεγάλου κονδυλίου, για φωτισμό του οδικού δικτύου οι Δήμοι Λεμεσού αποφάσισαν να απευθυνθούν στην ΑΗΚ και να ζητήσουν έκπτωση.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου ανέφερε ότι στην τελευταία συνεδρία του Συμβουλίου των Δημάρχων της Μείζονος Λεμεσού αποφασίστηκε όπως σε συνάντηση που προγραμματιστεί με τον Πρόεδρο και το Διευθυντή της ΑΗΚ, τεθεί το αίτημα των Δήμων για μείωση της χρέωσης που καταβάλλουν για τον οδικό φωτισμό.
Υποδεικνύοντας ότι ''οι Τοπικές Αρχές καλύπτουν πλήρως, από τα έσοδα τους, όλη τη δαπάνη για τον οδικό φωτισμό, χωρίς να λαμβάνουν οποιαδήποτε χορηγία ή να επιβάλλουν φορολογία, κάτι που νομίζουμε δεν είναι εντελώς δίκαιο'', ο κ. Χρίστου σημείωσε ότι ο Δήμος Αγίου Αθανασίου καταβάλλει το 33% της κρατικής χορηγίας που λαμβάνει, στις χρεώσεις που αφορούν στον οδικό φωτισμό.
Παράλληλα, συνέχισε, μελετούνται εναλλακτικές λύσεις για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, όπως η χρήση λαμπτήρων τύπου LED σε υφιστάμενα φωτιστικά συστήματα, αλλά και η χρήση ειδικών συσκευών που μειώνουν την τάση του ρεύματος από 415 σε 380 βολτ. 
''Ήδη έχουμε εγκαταστήσει μια τέτοια συσκευή στο Δημοτικό Μέγαρο και έχουμε καταγράψει 12% εξοικονόμηση στην κατανάλωση'', είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού, προσθέτοντας ότι οι επιλογές αυτές θα αξιολογηθούν και αναλόγως θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις μαζί με τους υπόλοιπους Δήμους της Μείζονος Λεμεσού.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.