Σε διαθεσιμότητα δεσμοφύλακας για το βιασμό στις φυλακές

 

 

 

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε δεσμοφύλακας σχετικά με τη σοβαρή υπόθεση βιασμού στις κεντρικές φυλακές.

Στο μεταξύ, το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε σήμερα ερευνώντα λειτουργό, τον Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Αντώνη Βασιλειάδη, για να διεξάγει πειθαρχική έρευνα για το περιστατικό που αφορά ισχυρισμούς για βιασμό νεαρού κρατούμενου στις κεντρικές φυλακές, σύμφωνα με δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Στέφανου Στεφάνου, μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

''Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε σήμερα ως ερευνώντα λειτουργό Αντώνη Βασιλειάδη Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για να α) διεξαγάγει πειθαρχική έρευνα δυνάμει του άρθρου 81.2(β) των περί Δημοσίων Υπηρεσίας Νόμων 1990 εώς 2011, εναντίον, πρώτον του υπεύθυνου αξιωματικού της πτέρυγας νεαρών Λάζαρου Λαζάρου και δεύτερον του επί καθήκοντι δεσμοφύλακα Χριστοφή Παναγή''.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Βασιλειάδης θα ''διερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης από οποιοδήποτε άλλο άτομο άλλων πειθαρχικών αδικημάτων στο χώρο των φυλακών σχετικά με το περιστατικό που αφορά ισχυρισμούς για βιασμό νεαρού κρατούμενου στην πτέρυγα νεαρών των κεντρικών φυλακών''.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.