ΥΠΑΜ: Η Κύπρος μπορεί να έχει αναβαθμισμένη συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων

Η διεξαγωγή για πρώτη φορά στην Κύπρο σεμιναρίου με θέμα την αξιοποίηση κονδυλίων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, που συνδιοργανώνει το Υπουργείο Άμυνας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας αντανακλά πριν και πάνω από όλα την αναβαθμισμένη συμμετοχή της Κύπρου στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ασφάλειας και άμυνας, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης.

Σε δηλώσεις μετά την έναρξη του σεμιναρίου, στο οποίο απηύθυνε και χαιρετισμό, ο κ. Φωκαϊδης είπε ότι το συνέδριο δίνει την δυνατότητα ανάπτυξης πρωτοβουλιών και προγραμμάτων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία και απευθύνεται τόσο σε ερευνητές, ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα αλλά και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν προγράμματα τεχνολογίας στο τομέα προγραμμάτων διπλής χρήσης, των προγραμμάτων δηλαδή που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για στρατιωτικούς σκοπούς και για μη στρατιωτικούς σκοπούς.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.