Χάος στα Αεροδρόμια λόγω Απεργίας

 

Τεσσερισήμισι χιλιάδες επιβάτες και τριάντα έξι πτήσεις επηρεάστηκαν από την νέα απεργία των ελεγκτών που πραγματοποιήθηκε σήμερα . 

Το ταξιδιωτικό κοινό δηλώνει ότι δεν αντέχει άλλο τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Όσους συνάντησε σήμερα ο ΑΝΤ1, κατά την τετράωρη απεργία των ελεγκτών, στο Διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας, εξέφρασαν δυσφορία και αγανάκτηση. 

Ομογενείς που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μας είπαν πως εύχονται να μην απεργήσουν και το καλοκαίρι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, διαφορετικά δεν θα έρθουν στη Κύπρο για διακοπές, για να αποφύγουν τη ταλαιπωρία σε περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων. 

Την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ Υπουργείου Συγκοινωνιών και της συντεχνίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή στις διαφορές τους και να τερματιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, ενθαρρύνει, δια στόματος του Αδάμου Ασπρή, διευθυντή επικοινωνίας της HERMES AIRPORTS, η διαχειρίστριας εταιρείας των κυπριακών αεροδρομίων. 

Στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από τη σημερινή στάση εργασίας επηρεάστηκαν τριάντα έξι πτήσεις, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν περί τους τεσσερισήμισι χιλιάδες επιβάτες. 

Πρόκειται για την δεύτερη απεργία μέχρι στιγμής, τον Μάρτιο. Έχουν προγραμματιστεί άλλες δύο, στις δώδεκα και στις δεκαπέντε του μηνός. Οι ελεγκτές θέλουν να εξαιρεθούν από τις περικοπές εισοδήματος που προτείνει η κυβέρνηση στο δεύτερο πακέτο λιτότητας, ισχυριζόμενοι ότι ήδη έχουν συνεισφέρει.

 

Νωρίτερα:

Επανήλθε πλήρως η ομαλότητα στο πτητικό πρόγραμμα των δύο αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου ύστερα από τις εργατικές κινητοποιήσεις στις οποίες κατήλθαν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα. 

Mε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου, Αδάμος Ασπρής, ανέφερε ότι «από τις τέσσερις η ώρα το απόγευμα έχει λήξει η απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και έχει επανέλθει πλήρως η ομαλότητα στο πτητικό πρόγραμμα και των δύο Διεθνών Αεροδρομίων της Κύπρου». 

«Ολες οι πτήσεις οι οποίες έχουν επαναπρογραμματιστεί σε νέες ώρες εκτέλεσης αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά εντός της ημέρας» είπε.

Ο κ. Ασπρής επιβεβαίωσε ότι «μεταξύ τέσσερις και πέντε το απόγευμα παρατηρήθηκε συνωστισμός πτήσεων στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας καθώς έπρεπε να πραγματοποιηθούν συνολικά 19 πτήσεις. Όλες οι υπηρεσίες και τα τμήματα του Αερολιμένα Λάρνακας υπερέβαλαν εαυτόν και κατάφεραν να εξυπηρετήσουν όλες τις πτήσεις χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα ή καθυστερήσεις». 

 

Νωρίτερα: 

Συνολικά τεσσερισήμισι χιλιάδες επιβάτες και 36 πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, από και προς αεροδρόμια άλλων χωρών, αναμένεται να επηρεαστούν από τις εργατικές κινητοποιήσεις στις οποίες κατέρχονται σήμερα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα, οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

O εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής είπε ότι «οι αρχές και των δύο Διεθνών Αεροδρομίων της Κύπρου, παρέλαβαν την επίσημη ειδοποίηση - ΝΟΤΑΜ σύμφωνα με την οποία οι Πύργοι Ελέγχου του Αεροδρομίου Λάρνακας και του Αεροδρομίου Πάφου δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν αεροπορικές κινήσεις λόγω εργατικών κινητοποιήσεων που θα γίνουν σήμερα Τετάρτη 7 Μαρτίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 η ώρα το απόγευμα».

Πρόσθεσε ότι οι προορισμοί που επηρεάζονται  είναι μεταξύ άλλων η Αθήνα, το Λούτον, η Βιέννη, το Αμπου Ντάμπι, το Λονδίνο, η Μόσχα, η Ρόδος και το Ηράκλειο

Ανέφερε ακόμα ότι «οι περισσότερες πτήσεις έχουν ήδη επαναπρογραμματιστεί και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως και η ενημέρωση των επιβατών από τις αερογραμμές σχετικά με τις νέες ώρες εκτέλεσης των πτήσεων».

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.