€1.5 εκ/χρόνο για το πράσινο σε δρόμους, κήπους & πάρκα

Τρόικα και Τμήμα Δασών ζητούν από τους Δήμους να αναλάβουν την συντήρηση, αλλά δεν αποδέχονται.

Ενάμιση εκατομμύριο ευρώ. Τόσα στοιχίζει ετησίως η συντήρηση των δέντρων και των θάμνων που βρίσκονται κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων και των κύριων οδικών αρτηριών σε ολόκληρη την Κυπρο. Πρόκειται για έκταση τετρακοσίων χιλιομέτρων την συντήρηση της οποίας έχει το τμήμα Δασών. 

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ στοιχίζουν κάθε χρόνο στο Κράτος και οι κήποι των νοσοκομείων. Μόνον για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας απαιτείται ποσό 150 χιλιάδων ευρώ, το οποίο σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας. 

«Έχουμε αναθεωρήσει τα σχέδια περιποίησης του πρασίνου έχουμε ρίξη το κόστος σε 100 χιλιάδες αλλά έχω αμφιβολίες αν θα μπορέσει το Υπουργείο υγείας οπότε αυτό θα σημαίνει και υποβάθμιση του χώρου πρασίνου στο χώρο του νοσοκομείου», εξήγησε.

Τροίκα και Τμήμα Δασών ζητούν από τους Δήμους να αναλάβουν την συντήρηση των πράσινων σημείων που ευρίσκονται στα όρια τους, αλλά δεν αποδέχονται λόγω έλλειψης προσωπικού και κονδυλίων. «Ενας μικρός μόνο αριθμός δημοτικών συμβουλίων έχει δεχθεί την ανάληψη αυτης της αρμοδιότητας ενώ οι περισσότεροι δήλωσαν ότι δεν μποορύν να την αναλάβουν», είπε.

Αρκετές χιλιάδες ευρω αναμένεται να στοιχίσει στο κράτος και το νέο πολεοδομικό έργο από την Κάτω Πάφο έως και το αεροδρόμιο, το οποίο είναι απόστασης πέντε χιλιομέτρων και περιλαμβάνει νησίδες και κυκλικούς κόμβους. 

Πέραν από τα πιό πάνω, το Τμήμα Δασών άρχισε πρόσφατα να δημιουργεί και μικρές οάσεις στα δάση, στις οποίες τα άγρια ζώα και πτηνά μπορούν να βρουν εύκολα τροφή.

fivos

30/04/2016>15:52

Για εργα πολιτισμου ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ λρφτα. Για εργα επιδειξιομανιας ειμαστε πρωτοι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Νίκος

30/04/2016>00:01

Όλοι όσοι δηλώνουν άνεργοι και παίρνουν επιδοματα, Ε.Ε .Ε κλπ, θα μπορούσαν να συντηρούν το πράσινο χωρίς επιπλέον κόστος!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.