Άλλες 24 ώρες χωρίς νερό η Λευκωσία (video)

 

 

Εντατικά εργάζονται τα συνεργεία του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, ώστε να τελειώσουν εγκαίρως τα έργα στον αγωγό Τερσεφάνου και να επαναρχίσει η υδροδότηση της Λευκωσίας. Συνεργείο του αντέννα βρέθηκε στο εργοτάξιο, ενώ κατέγραψε και στοιχεία για την εξωπραγματική κατανάλωση νερού, που καταγράφηκε χθες.


Χωρίς νερό έμειναν από χθες το βράδυ τα νοικοκυριά της δυτικής Λευκωσίας και του Δήμου Λακατάμιας.

Αιτία είναι η έναρξη των έργων για την αντικατάσταση τμήματος του αγωγού Τερσεφάνου, που είναι ηλικίας 48 χρόνων.

Οι εργασίες, από συνεργεία του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, διεξάγονται στην περιοχή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στα Λατσιά, παράλληλα με τον αυτοκινητόδρομο, με χρονοδιάγραμμα λήξης τις δύο ημέρες.

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο Διευθυντής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, Νίκος Ζαμπακίδης, λίγο πριν από τη διακοπή της παροχής νερού στα νοικοκυριά παρατηρήθηκε διπλάσια ζήτηση.

Λόγω της διακοπής στην παροχή νερού από τον αγωγό Τερσεφάνου δίνεται μικρή ποσότητα νερού στη Λευκωσία, 1200 κυβικών μέτρων την ώρα, μέσω αγωγού από τον Κόρνο, με στόχο να συνεχίσει απρόσκοπτη η παροχή νερού στις ουσιώδεις υπηρεσίες όπως νοσοκομεία και κλινικές.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, Κυριάκος Κύρου, δήλωσε στο News Portal του ΑΝΤ1, ότι: «Οι εργασίες προχωρούν κανονικά και το συνεργείο θα εργάζεται μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης για να ολοκληρώσει τις εργασίες.»

Τα αρμόδια τμήματα συνέστησαν στο κοινό να προχωρά σε συνετή κατανάλωση του νερού, καθώς και οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εξοικονόμηση νερού.

 

Nωρίτερα: 

Χωρίς νερό  η πρωτεύουσα σήμερα και αύριο Τετάρτη λόγω εκτέλεσης εργασιών επί του αγωγού Τερσεφάνου. Πονοκέφαλο προκαλεί στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας το ενδεχόμενο οι εργασίες να διαρκέσουν περισσότερες μέρες.

 

Από τη διακοπή στην παροχή νερού επηρεάζονται η Λευκωσία, οι κοινότητες που βρίσκονται στα δυτικά της, καθώς επίσης και η Λακατάμεια.

Αιτία της διακοπής είναι οι εργασίες τις οποίες διεξάγει το τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων στον αγωγό Τερσεφάνου.

Πρόκειται για τον αγωγό που υδροδοτεί ουσιαστικά όλη την Λευκωσία. Ο διευθυντής του συμβουλίου υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, Νίκος Ζαμπακίδης, ενημέρωσε τους καταναλωτές ότι ενδέχεται η διακοπή να διαρκέσει και τρίτη μέρα.

Ο διευθυντής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, Νίκος Ζαμπακίδης, μιλώντας στο News Portal του ΑΝΤ1, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί παράπονα καταναλωτών εξαιτίας της διακοπής στην υδροδότηση. Μάλιστα, όπως μας ανέφερε, ο κόσμος φαίνεται ότι εισάκουσε τις εισηγήσεις και οργανώθηκε, ενώ χθες το βράδυ πολλοί πολίτες επέλεξαν να βάλουν πλυντήριο προνοώντας για τη σημερινή μέρα. Εξάλλου, όπως μας είπε, δεν έχουν επηρεαστεί άλλες ουσιώδεις υπηρεσίες, ενώ ακόμη και στη δύσκολη περιοχή του Τσερίου δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Από την πλευρά του ο  Διευθυντής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Κυριάκος Κύρου, δήλωσε στο News Portal του ΑΝΤ1, ότι οι εργασίες προχωρούν κανονικά και το συνεργείο θα εργάζεται μέχρι τα ξημερώματα για να ολοκληρώσει τις εργασίες. Ο κ. Κύρου, συνέστησε τέλος στο κοινό, να προχωρά σε συνετή κατανάλωση του νερού, αφού και οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εξοικονόμηση νερού. 

Ήδη το συμβούλιο υδατοπρομήθειας Λευκωσίας έχει προσφέρει το προσωπικό και τον εξοπλισμό του συμβουλίου, για την περίπτωση που το τμήμα αναπτύξεως υδάτων κρίνει ότι θα χρειαστεί οποιαδήποτε βοήθεια.

 Δείτε πλάνα από τις εργασίες που διεξάγονται στον αγωγό της Τερσεφάνου:

 

 

Nωρίτερα: 

Χωρίς υδροδότηση θα παραμείνει η πρωτεύουσα μέχρι την Τετάρτη λόγω εκτέλεσης εργασιών επί του αγωγού Τερσεφάνου.

Η διακοπή παροχής Νερού ενδέχεται να επεκταθεί μέχρι και για 72 ώρες οπότε οι πολίτες καλούνται να χρησιμοποιούν το νερό με το σταγονόμετρο.

Από τη διακοπή στην παροχή νερού θα επηρεαστούν η Λευκωσία και οι κοινότητες δυτικά της.

Κοκκινοτριμιθιά , Μάμμαρι , Δένια , Λακατάμια , Λατσιά , Τσέρι , Γέρι , Στρόβολος , Αγλαντζιά , Μακεδονίτισσα , Άγιος Δομέτιος και όλοι οι άλλοι δήμοι και κοινότητες εντός Λευκωσίας θα στερέψουν από νερό το μεγάλο χρονικό διάστημα των 48 ωρών 

Θα τη γλυτώσουν κάτοικοι περιοχων γύρω από Κρίσιμες Υπηρεσίες όπως Νοσοκομεία , Κλινικές ακόμα και εργοστάσια.

Η Υδατοπορμήθεια θα φροντίσει να τροφοδοτήσει τις περιοχές αυτές με νερό ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία τους.

Γέρι και Τσέρι βρίσκονται στη δυσμενέστερη θέση .

Ο Αγωγός Τερσεφάνου αποτελεί την μοναδική πηγή νερού των περιοχών αυτών και δεν υπάρχει άλλος τροπος παροχής νερού προτού ολοκληρωθούν οι επισκευές

 

 

 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.