Σταθερή η κατάσταση του Γιώργου Βασιλείου

 

 

Ικανοποιητική παραμένει η κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου.
Συγκίνηση στο παγκύπριο προκάλεσε η είδηση της διακομιδής του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

 

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου, ο οποίος στις πέντε χθες το απόγευμα είχε λυποθυμικό επεισόδιο και εισήχθη εσπευσμένα στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών.

Ο Διευθυντής Καρδιολογίας και Ιατρικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Ευαγόρας Νικολαΐδης, δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου παραμένει ικανοποιητική και ότι ο ίδιος επικοινωνεί πλήρως με το περιβάλλον και είναι ευδιάθετος.

 Όπως είπε, λόγω της κατάστασης του κατά την εισδοχή του στο νοσοκομείο και του προηγούμενου του ιστορικού, υποβλήθηκε σήμερα σε περαιτέρω διαγνωστικό έλεγχο, ο οποίος δεν έδειξε νεότερα παθολογικά ευρήματα.

Για να προσθέσει ότι αποφασίστηκε ενίσχυση της συντηρητικής αγωγής, και ότι ο πρώην πρόεδρος θα παραμείνει υπό παρακολούθηση και τις επόμενες ημέρες.

Συγκίνηση προκάλεσε η ξαφνική εισαγωγή στο νοσοκομείο, του ανθρώπου που προσγειώθηκε στη πολιτική σκηνή της Κύπρου, από τον επιχειρηματικό τομέα, το 1988, ως ανεξάρτητος υποψήφιος υποστηριζόμενος από το ΑΚΕΛ, και εκλεγείς Πρόεδρος στον δεύτερο γύρο με την υποστήριξη και του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ.

Στην περιπέτεια της υγείας του κυρίου Βασιλείου αναφέρθηκαν σήμερα και αρκετά ξένα ενημέρωσης. Τον χαρακτηρίζουν "ρεαλιστή πολιτικό", και τον πιστώνουν με την υποβολή στις 4 Ιουλίου του 1992, της αίτησης ένταξης της Κύπρου στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

Ο κύριος Βασιλείου ήταν, αργότερα, επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Νωρίτερα: 

Η κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Γιώργου Βασιλείου, παραμένει ικανοποιητική, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους, ο Διευθυντής Καρδιολογίας και Ιατρικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Ευαγόρας Νικολαΐδης. 

«Επικοινωνεί πλήρως με το περιβάλλον και είναι ευδιάθετος», ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης. 

Όπως πρόσθεσε, «λόγω της κατάστασης του κατά την εισδοχή του στο νοσοκομείο και του προηγούμενου του ιστορικού, υποβλήθηκε σήμερα σε περαιτέρω διαγνωστικό έλεγχο, ο οποίος δεν έδειξε νεότερα παθολογικά ευρήματα».

Είπε ακόμα πως αποφασίστηκε ενίσχυση της συντηρητικής αγωγής, ενώ σημείωσε πως ο Γιώργος Βασιλείου θα παραμείνει υπό παρακολούθηση και τις επόμενες ημέρες.

Δείτε τι δήλωσε χθες βράδυ ο Διευθυντής Καρδιολογίας και Ιατρικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Ευαγόρας Νικολαΐδης και ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος έσπευσε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με το άκουσμα της είδησης:

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.