Μεθοδολογία και διαδικασία επί τάπητος στις συνομιλίες

Την μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί στις διαπραγματεύσεις τους επόμενους μήνες συμφώνησαν ο πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Μουσταφά Ακιντζί. Η σημερινή συνάντηση είχε μικρή διάρκεια, εξαιτίας προσωπικού προβλήματος του κ. Ακιντζί.

Δεν συζήτησαν θέματα ουσίας στην σημερινή συνάντηση τους ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ΝίκοςΑναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί, στην παρουσία και του ειδικού συμβούλου Εσπεν Μπαρθ Εϊντε. Η συνάντηση διήρκησε λιγότερο από δύο ώρες και αυτό εξαιτίας προσωπικού προβλήματος του κ. Ακιντζί και ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε δήλωση του μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο, την χαρακτήρισε αρκετά παραγωγική. 

Μάριος Αδάμου

Πρίαμος Ιωαννίδης

30/01/2016>18:57

Βλέποντας της εξελίξεις μέχρι χθες όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον αντ/δρο των ΗΠΑ και που ήταν και η τελευτέα πράξη μέχρι τώρα θέλω να εκφράσω ποιά είναι η δίκαια λύση του Κυπριακού για τον πραγματικό Κύπριο που βλέπει το δίκαιο του τόπου του και όχι φιλοτομαριστικά πόσα θα πάρει αποζυμίωση για την περιουσία του που βρίσκετε στις κατεχόμενες περιοχές και αυτό συμβαίνει σε αρκετούς που γενήθηκαν μετά το 1974 και σκέφτονται ότι τίποτα δεν τους συνδέει με τη κατεχόμεναη περιουσία των γονιών τους, φυσικά αυτό δεν συμβαίνει σε όλους τους Κύπριους συμπολίτες μας. Το μήνυμα που θέλω να στείλω σ'αυτούς που παίρνουν τις απογάσεις και δεν είναι κάτι το καινούργιο, είναι χιλιοειπομένο από την πληοψυφία του Κυπριακού λαού. '' Η Κυπριακή Δημοκρατία παραμένει με το ίδιο όνομα, η κυβέρνηση που θα λαμβάνει τις αποφάσεις για εξωτερικά θέματα με άλλες χώρες είναι μία και ισχυρή, πρόεδρος είναι Ελληνοκύπριος, για θέματα ενέργειας οι αποφάσεις ανοίκουν στην Κυβέρνηση, ούτε στους ε/κ ούτε στους τ/κ, οι αποζυμιώσεις να δωθούν στους κουβαλητούς και να πάνε από κει που ήρθαν''. Η κυρία Τσιχλέρ Σικλέρ, σεν ξέρω αν λέω σωστά το όνομα της,ανάφερε πριν λίγες μέρες στην Άγκυρα μιλώντας για τι λύσει που θέλουν είπε, '' η Κύπρος θα αποτελείτε από δύο κράτη, δύο Βουλές, δύο Προέδρους και ο Πρόεδρος όλης της Κύπρου θα είναι εκ περιτροπής ε/κ και τ/κ''. Καταλήγοντας θέλω να στείλω ένα μήνυμα ότι αν η λύση δεν διακατέχετε από το δίκαιο και την αξιοπρέπεια κάθε Κύπριου πολίτη το ΔΗΜΟΨΥΦΙΣΜΑ θα είναι ΟΧΙ και ζήσουμε μόμιμας με το αέριο και τον τουρισμό και κλείνοντας τα οδοφράγματα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.