Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Οι επαφές Αντώνη Σαμαρά στην Κύπρο

 

 

Ανάληψη της μισθοδοσίας της ΕΛΔΥΚ, από την Κυπριακή Δημοκρατία, εισηγείται ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως αποκάλυψε, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, κοινοποίησε ήδη την εισήγηση του στον Πρόεδρο Χριστόφια.

Αφού υπέδειξε ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και γα την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα υιοθετήσει την πρόταση του.

Πρόταση που έσπευσε να χαιρετήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει, εκ μέρους όπως είπε ολόκληρου του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας, τον κυπριακό ελληνισμό για την συγκινητική συμπαράσταση του στα όσα δύσκολα περνά σήμερα η Ελλάδα.

Κατά τη μακρά συνάντηση τους Νίκος Αναστασιάδης και Αντώνης Σαμαράς συμφώνησαν παράλληλά να δώσουν από κοινού τη μάχη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αν συνεχισθούν οι απαράδεκτες πιέσεις που ασκούνται στην Ελλάδα για το θέμα των δανειακών της συμβάσεων.

Το ενεργειακό κυριάρχησε και στην πρωινή συνάντηση του κυρίου Σαμαρά και των συνεργατών του, με τον Πρόεδρο Χριστόφια, όπου επιχειρηματολόγησε υπέρ του άμεσου καθορισμού και από την Αθήνα της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης.

Σε ότι αφορά στο Κυπριακό ο κ. Σαμαράς τάχθηκε υπέρ μίας δίκαιης και λειτουργικής λύσης, η οποία όπως είπε θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες και τις ευαισθησίες του κυπριακού Ελληνισμού.

Ενόψει δε της κυπριακής προεδρίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τάχθηκε υπέρ της ενεργότερης εμπλοκής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της εναρμόνισης της λύσης με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

 

Νωρίτερα: 

Μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης  Σαμαράς, συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκο Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, αφού αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο ελληνικός λαός, πρότεινε όπως η Κυπριακή Δημοκρατία επωμισθεί τη μισθοδοσία των οπλιτών και αξιωματικών της ΕΛΔΥΚ.

«Αποστέλλω σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – και έχω ενημερώσει κατά τη συνάντηση μας και τον κ. Σαμαρά – με την οποία προτείνω όπως η Κυπριακή Δημοκρατία αναλάβει το κόστος της μισθοδοσίας των αξιωματικών και οπλιτών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΚΥΚ), ελαφρύνοντας μ’ αυτό τον τρόπο τη δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία. Οι ΕΛΚΥΚάριοι σταθμεύουν στην Κύπρο για να διασφαλίσουν την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Ελλάδα διαχρονικά έχει συμβάλει στην άμυνα της Κύπρου. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να πράξει η Κυπριακή Δημοκρατία για να δείξει την ευγνωμοσύνη της, αλλά και την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα σήμερα », τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης.  

Τους δύο ηγέτες, κατά τη συνάντησή τους, εκτός από τη δεινή οικονομική θέση που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, απασχόλησε επίσης το κυπριακό πρόβλημα. «Από κοινού θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την επίτευξη μιας λύσης στο κυπριακό η οποία θα είναι λειτουργική, δίκαιη και βιώσιμη, θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των Κυπρίων και θα στηρίζεται πάνω στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές που πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Τέλος, στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος τα ενεργειακά θέματα. «Αποτελεί κοινή μας πεποίθηση ότι, Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να πορευθούν συντονισμένα στη διαμόρφωση αυτών των νέων δεδομένων και προοπτικών και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες συνεργασίας που διανοίγονται με το Ισραήλ, αλλά και άλλες χώρες της ανατολικής Μεσογείου. Μόνο μέσα από ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις τουρκικές απειλές και να μεταφράσουμε τις προοπτικές που δημιουργούνται σε ανάπτυξη, ευμάρεια και ειρήνη για τους λαούς της περιοχής», κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.

 Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 

Μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι «Μπορεί να είμαστε δύο διαφορετικές κρατικές οντότητες, όμως, Ελλάδα και Κύπρος ανήκουμε στο ίδιο έθνος.

Ο αγώνας της Κύπρου είπε πρέπει να δικαιωθεί με μια λύση βιώσιμη, λειτουργική, με ενιαία κυριαρχία, ενιαία διεθνή προσωπικότητα και, βεβαίως, τον τερματισμό της ξένης κατοχής»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην Ελλάδα τονίζοντας ότι  «παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες που διέρχεται σήμερα η Ελλάδα, το Κυπριακό για  παραμένει κορυφαίο ζήτημα στις προτεραιότητες της εξωτερικής της  πολιτικής».

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι με τον Πρόεδρο Χριστόφια είχε μια εκτενή συζήτηση γύρω από το θέμα της ΑΟΖ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει αντίστοιχες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως εκείνες που ανέλαβε με την αναγνώριση της ΑΟΖ ο αείμνηστος Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος».

«Αλλωστε, ο κοινός αυτός παρονομαστής της ύπαρξης υποθαλάσσιου πλούτου για τις δύο χώρες, δείχνει και το βάθος μιας κοινής στρατηγικής που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα στην Κύπρο και στην Ελλάδα και στα ζητήματα αυτά της οικονομίας», κατέληξε.

 Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου είχε ο Αντώνης Σαμαράς

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο είχε σήμερα το απόγευμα στο μέγαρο της Αρχιεπισκοπής ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Στο πλαίσιο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Βασίλης Παπαϊωάννου, έγινε ανταλλαγή δώρων, ενώ με το πέρας της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις.

Συνάντηση  Αντώνη Σαμαρά με υπουργό Εμπορίου

Εκτενή ανάλυση στο πως προχωρεί η Κύπρος στο δεύτερο γύρο αδειοδότησης για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη  αλλά και στις προοπτικές που ο τομέας διανοίγει τόσο για την περιοχή όσο και για την ΕΕ, αναφέρθηκε η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου κατά τη συνάντηση της με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Από την πλευρά του , ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε για την, σε βάθος, όπως είπε, εξειδικευμένη ανάλυση που είχε από την Υπουργό Εμπορίου και τους συνεργάτες της, γύρω από το θέμα του φυσικού αερίου και τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τον πλούτο που υπάρχει στις ελληνικές θάλασσες. 

''Στόχος και σκοπός για την Ελλάδα πρέπει να είναι η δυνατότητα κεφαλαιοποίησης αυτού του πλούτου που υπάρχει στις ελληνικές θάλασσες και που πρέπει πάση θυσία να των εκμεταλλευτούμε, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές ώρες που περνάμε'', τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς. 

Σε συστράτευση των δυνάμεων ολόκληρου του Ελληνισμού κάλεσαν Ομήρου-Σαμαράς

Ελλάδα και Κύπρος συμπαρατάσσονται ώστε με τις αστείρευτες τους δυνάμεις και τη συνδρομή του απόδημου Ελληνισμού να αντιμετωπισθούν οι ορατοί εθνικοί κίνδυνοι σε μητροπολιτική Ελλάδα και Κύπρο, διαμήνυσαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε στην ανάγκη συντονισμού Ελλάδας - Κύπρου και το σχεδιασμό στρατηγικής με βάθος χρόνου για τη διαχείριση του φυσικού πλούτου στις ΑΟΖ.

Μετά τη συνάντηση που είχαν στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Βουλής,  είπε :«Πρέπει να πω ότι αυτή την ώρα της σκληρής δοκιμασίας της Ελλάδας και του Ελληνισμού, με την οικονομική κρίση, αλλά και των κρίσιμων στιγμών που διέρχεται για μια ακόμα φορά το Κυπριακό, αυτή η επίσκεψη είναι εξόχως συμβολική, αλλά και ουσιαστική», συνέχισε ο κ. Ομήρου τονίζοντας ότι «είναι μια ώρα που απαιτεί όπως όλες οι ζωντανές, αστείρευτες δυνάμεις του Ελληνισμού, στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στον απόδημο Ελληνισμό, είναι συσπειρωμένες για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τους ορατούς εθνικούς κινδύνους».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε επίσης το απόγευμα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, χωρίς να προβούν σε δηλώσεις με το πέρας της συνομιλίας τους.  

Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σημασίας που δίνει ο Πρόεδρος της ΝΔ στα θέματα της ενεργείας είναι το γεγονός ότι συνοδεύεται και από τον Τομεάρχη Ενέργειας του κόμματος Σταύρο Καλαφάτη.

Ο Αντώνης Σαμαράς στις συζητήσεις του ανέφερε ότι ο καθορισμός της Ελληνικής ΑΟΖ αλλά και η ανάπτυξη της χώρας στα θέματα ενέργειας θ` αποτελούν την κορωνίδα των προσπαθειών που θα αναλάβει ο κ. Σαμαράς εάν το κόμμα του είναι ο νικητής των εκλογών που αναμένεται να γίνουν στην Ελλάδα τον Απρίλιο.

 Δείτε πλάνα από την άφιξη του Αντώνη Σαμαρά στην Κύπρο: 
 
 
   
 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.