Υποχωρεί από αύριο ο χιονιάς

Υποχωρεί από αύριο ο χιονιάς ωστόσο κλειστά παρέμειναν και σήμερα πολλά σχολεία στις ορεινές κοινότητες καθώς οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να διακινηθούν λόγο των κλειστών και επικίνδυνων δρόμων. Οι κάτοικοι των πόλεων ξύπνησαν με νιφάδες χιονιού.

Αποκλεισμένοι ξύπνησαν και σήμερα οι κάτοικοι των ορεινών κοινοτήτων. Σχολεία παρέμειναν για δεύτερη ημέρα κλειστά. 

Οι δρόμοι στις κορυφές του Τροόδους ήταν κλειστοί για όλα τα οχήματα ενώ οι υπόλοιποι δρόμοι των ορεινών περιοχών ήταν επικίνδυνοι λόγο παγετού.

Απόψε αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα ημιορεινά αλλά και χιονόνερο στο εσωτερικό. Το θερμόμετρο θα αγγίξει τους μείον 8 στο Τρόοδος ωστόσο από αύριο ο χιονιάς υποχωρεί.

Χθες βράδυ τα θερμόμετρα κατέγραψαν θερμοκρασίες μείον 2 βαθμών στην περιοχή Αθαλάσσας στη Λευκωσία και μείον 10 βαθμών στον Πρόδρομο.

Το πρωινό ξύπνημα στις πόλεις συνοδεύτηκε από νιφάδες χιονιού. 

Εκτός από ομορφιά όμως ο χιονιάς προκαλεί και προβλήματα ιδιαίτερα για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών 
Σε σύσκεψη κοινοταρχών της νότιας Πιτσιλιάς επανατέθηκε το θέμα κατασκευής του δρόμου Λεμεσού Σαιττά. 

Οι κάτοικοι των ορεινών επαναφέρουν και το θέμα του αυξημένου κόστους θέρμανσης.

Νωρίτερα

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ωστόσο σταδιακά θα εμφανίζονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν ελαφρά χιονόπτωση ή χιονόνερο, στα ορεινά και ημιορεινά ή και μεμονωμένη ελαφρά βροχή, στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους πλην 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις οι οποίες δεν αποκλείεται, στα ορεινά και τα ημιορεινά, να δώσουν ελαφρά χιονόπτωση ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα παράλια και στους μείον 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και ημιορεινά θα επικρατεί παγετός, ενώ παγετός αναμένεται να σχηματιστεί και σε κάποιες υπήνεμες πεδινές περιοχές.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο.


Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας 


Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι παρέμειναν κλειστά λόγω κακοκαιρίας σήμερα Τρίτη, το Δημοτικό Σχολείο και το νηπιαγωγείο Κάμπου, το νηπιαγωγείο, το δημοτικό και το γυμνάσιου Αγρού, το νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Κυπερούντας, το Δημοτικό Κάτω Πλάτρων και το Γυμνάσιο Λεμίθου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει διαμορφωθεί ως ακολούθως:

 
Κλειστοί δρόμοι  - Επαρχία Λεμεσού

Προδρόμου – Τροόδους
Πλατρών – Τροόδους
Καρβουνά – Τροόδους
 
 
Επίσης, λόγω χιονόπτωσης ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, είναι οι δρόμοι:

 
Επαρχία Λευκωσίας

Αγρού – Άλωνας
Παλαιχωρίου – Ασκά – Φτερικουδιού
Πολύστυπου – Χαντριών
Πολύστυπου - Λαγουδερών
Λαγουδερών – Ξυλιάτου
Παλαιχωρίου – Αγρού
 
Επαρχία Λεμεσού

Καλού Χωριού – Ζωοπηγής
Αρακαπά – Συκόπετρας
Αγρού – Κυπερούντας
Ζωοπηγής – Αγίου Θεοδώρου – Παπούτσας
Μονιάτη – Πλατρών
 
Διαμέρισμα Μόρφου

Κακοπετριάς – Καρβουνά
Κακοπετριάς – Pinewood
Κακοπετριάς – Σπηλιών – Αγίας Ειρήνης – Κανναβιών – Καπουρά
Πεδουλά – Κύκκου
Πεδουλά – Προδρόμου
Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς
Προδρόμου – Πλατρών
Κάμπου – Κύκκου – Πεδουλά
Κύκκου – Σταυρού της Ψώκας
Προδρόμου – Λεμύθου
 
Ανοικτοί για όλα τα οχήματα, αλλά πολύ ολισθηροί, είναι οι ακόλουθοι δρόμοι:
 
Επαρχία Λευκωσίας

Γούρρι – Λαζανιά
Λαζανιά – Μαχαιρά
Μαχαιρά - Κιονιών
 
Διαμέρισμα Μόρφου

Μουτουλά – Πεδουλά
Καλοπαναγιώτη - Γερακιών
 
Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Επίσης, καλούνται όσοι προτίθενται να μεταβούν στις ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές, για αποφυγή δικής τους ταλαιπωρίας, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, να ενημερώνονται από τις αστυνομικές ανακοινώσεις για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο.

Για άμεση ενημέρωση όσο αφορά το οδικό δίκτυο, το κοινό μπορεί να βρίσκει όλες τις τελευταίες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας (www.police.gov.cy), στις σελίδες της Αστυνομίας στους ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter) και στο Application της Αστυνομίας, στην κατηγορία «Οδικό Δίκτυο».


Ευγενία Σέργη

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.