Ιδέες Eιντε

Πρωτοβουλία για υπέρβαση των δυσκολιών στο Περιουσιακό και στα άλλα ακανθώδη ζητήματα του Κυπριακού, αναλαμβάνει ο Έσπεν Μπάρθ Έιντε. Ο Νορβηγός διπλωμάτης ελπίζει στην πειθώ του Γενικού Γραμματέα προκειμένου να καμφθούν οι αντιρρήσεις της Κυπριακής πλευράς.

Ιδέες για προώθηση της διαδικασίας στο Κυπριακό, ειδικότερα στα δύσκολα κεφάλαια προετοιμάζει ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Κυριάκος Πομηλορίδης

Πρίαμος Ιωαννίδης

03/01/2016>15:51

Οι καθαρές συζητήσεις για λύση του Κυπριακού προβλήματος δεν πρέπει να περιλαμβάνουν το θέμα ''φυσικό αέριο''. Το φυσικό αέριο ανήκει στη Κύπρο, δεν είναι μηλόπιττα και θα πάρει ο καθένας από ένα κομμάτι. Η άποψη μου είναι ότι, αν δεν υπήρχε φυσικό αέριο θα εύρισκαν χίλιους τρόπους για να ναυαγίσουν οι συνομιλίες. Παραμένουν στο τραπέζι των συνομηλιών κατόπιν απόφασης του Ερτογάν. Και μην πλανάτε ο τ/κ πληθυσμός ότι η Τουρκία ενδιαφέρετε γιαυτούς. Η Τουρκία ενδιαφέρετε για το αέριο, ιδίως τώρα που οι σχέσεις της με την Ρωσσία από την οποία εισήγαγε το 50% και οι ανάγκες της πρέπει να καλύψουν εισαγωγή ενέργειας 90%. Και ο πιο ανόητος ηγέτης δεν θυσιάζει τα 85 εκατομύρια πληθυσμό για να σώσει 150 χιλιάδες τ/κ. Συνεπώς αν η αφέλεια μας φτάσει μέχρι του σημείου να συζητάμε για το αέριο και όχι αν το σπίτι μου μου ανήκει, τότε καλά να πάθουμε! Εδώ που έχει φτάσει το πρόβλημα δεν λύετε με οφιοειδής ελιγμούς αλλά σταράτα και ανδρίκια. Κουνήματα και λυγίσματα δεν χωράνε. Μην πάθουμε όπως με τις Αγγλικές Βάσεις κ. Κασουλίδη, που τις δώσατε εσαεί και φοβάστε να το πήτε! Σας προκαλώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.