Παραιτήθηκε η Θεοχάρους από το ΔΗΣΥ και ίδρυσε το "Κίνημα Αλληλεγγύης"

Την αποχώρηση της από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.

Την απόφασή της να αποχωρήσει από το ΔΗΣΥ και να ανεξαρτητοποιηθεί, ανακοίνωσε σήμερα σε Διάσκεψη Τύπου η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.

Ξεκαθαρίζοντας ότι θα διατηρήσει την έδρα της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στη θέση αυτή, είπε, έχω εκλεγεί με συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις, με 20.000 ψήφους περισσότερους από τον δεύτερο και 30.000 από τον τρίτο, παγκύπρια.

Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, λέγοντας ότι "έχει διολισθήσει σταδιακά σε μια εκτροπή με συνεχείς υποχωρήσεις και επώδυνους συμβιβασμούς. Και αυτή τη στιγμή, δεν έχει πατριωτικές θέσεις στο κυπριακό".

Ερωτηθείσα για τις βουλευτικές εκλογές, είπε ότι δεν πέρασε καν από τη σκέψη της αυτό το ενδεχόμενο, ενώ για τις Προεδρικές εκλογές, είπε ότι ενώ δεν αποκλείει τίποτα, δεν είναι στόχος της να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η κα Θεοχάρους ανακοίνωσε τη δημιουργία κινήματος με την ονομασία Κίνημα Αλληλεγγύης.

Η κα Θεοχάρους, επικοινώνησε σήμερα το πρωί τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου και τον ενημέρωσε για την πρόθεση της, αναφέρει λακωνική ανακοίνωσή που εξέδωσε ο ΔΗΣΥ:

"Η απόφαση της κυρίας Θεοχάρους είναι σεβαστή. Εκ καθήκοντος, ο Πρόεδρος του Κόμματος αποστέλλει επιστολή στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στον Πρόεδρο του ΕΛΚ, με την οποία τους ενημερώνει ότι η κ. Θεοχάρους δεν ανήκει πλέον και δεν εκπροσωπεί τον ΔΗΣΥ".

Κυριάκος Κυριακίδης

Nickary

21/11/2015>06:40

Tell us more on the issue of the deviation of the leadership from those that they make public. Every time someone departs from a specific organization or Institution and high position become talkative and blame the previous leadership or everyone else except themselves. This woman was a basic member of that party and held a high position. She must come clean. Not half truths or half lies. Stand up and make it clear. Is the party conspiring against the National interests of the Republic? What exactly is her beef? Are there others also sharing her criticism? We know that in Cyprus politicians are amateurs and are serving for other reasons most of them anyway. They luck political sense and judgement and savvy and are of necessity very close to the establishment of certain businessmen and organizations since the day of Makarios . Why would she not fight within the current leadership they couldn't remove her even if they wanted to. And what would she manage to do out in the open against those imbeciles controlling the fate of the Country?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Michael Joannides

21/11/2015>06:21

Καιρός ήταν να δούμε μία νέα κίνηση (εκτός από πολιτική) διότι οι πολίτες πλέον δεν εμπιστεύονται το υπάρχον πολιτικό σύστημα το οποίο τίποτα απολύτως δεν πρόσφερε σε αυτό το τόπο εκτός από την καταστροφή. Ολα δε τα υπόλοιπα θα είναι εις μόνο επικοινωνιακά παιχνίδια. Η ωμή πραγματικότητα είναι μία. Δεν υπάρχει κράτος δικαίου. Δεν υπάρχει χρηστή διοίκηση. Ολα λειτουργούν ανάποδα σε αυτή τη χώρα. Δεν υπάρχει θεσμοί (είναι προς το θεαθήναι). Οι αγανακτισμένοι πολίτες ανέρχονται χωρίς υπερβολή εις το 80% και αυτό θα φανεί εις τις προσεχείς εκλογές με την αποχή η οποία θα φθάσει το ποσοστό του 80%. Κανείς δεν είναι άξιος να οδηγήσει την χώρα εις νέα τροχία. Η Κύπρος από χώρα παράδεισον (Εκτελεστική, Νομοθετική Εξουσία, Γενική Εισαγγελία, Κεντρική Τράπεζα) από κατάχρηση και υπέρβαση εξουσίας, διαχρονικά οδήγησα την Κύπρο από παράδεισο εις κόλαση. Γενήθηκα σε λάθος πατρίδα