Το DNA των κυπριακών κρασιών

Το DNA των κυπριακών κρασιών αποκάλυψε έρευνα η οποία παρουσιάστηκε το πρωί στο κρατικό χημείο. Το πρωτοποριακό ερευνητικό έργο έχει ως στόχο την προστασία και προώθηση των αυθεντικών κρασιών του τόπου μας.

Πρωτοπορεί η Κύπρος στον τομέα της οινολογίας με το ερευνητικό έργο για την ανίχνευση της αυθεντικότητας των κυπριακών κρασιών με DNA. Το έργο συμβάλει στην προστασία , την προώθηση αλλά και την διακρίβωση της αυθεντικότητας των ντόπιων κρασιών και τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της κυπριακής παραγωγής οίνου. 

Το έργο παρουσιάστηκε το πρωί σε ημερίδα και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας Νίκου Κουγιάλη ο οποίος ανέφερε πως ενισχύει την επιστημονική προσέγγιση στην γεωργική παραγωγή του τόπου μας. 

Η διευθύντρια του κρατικού χημείου Πόπη Κανάρη ανέφερε πως έχει δημιουργηθεί η πρώτη βάση δεδομένων από κυπριακές ποικιλίες.

Επίσης όπως λέχθηκε, η νέα γνώση που προέκυψε από το έργο θα βοηθήσει στο να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση της νοθείας του κρασιού με εισαγόμενους μούστους υποδεέστερης ποιότητας.

TAGS:  

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.