Εκλογικό μέτρο. Αύξηση στο 3,6% συμφώνησαν ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ

Ακόμα ένα βήμα για αύξηση του εκλογικού μέτρου στο 3.6% έκαναν Δημοκρατικός Συναγερμός και ΑΚΕΛ Συμφώνησαν στην υποβολή σχετικών προτάσεων νόμου, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της βουλής, στις 26 Νοεμβρίου.

Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής που είναι ορισμένη για τις Είκοσι Έξι Νοεμβρίου, οδηγούνται οι έξι προτάσεις νόμου που κατέθεσαν τα κόμματα για αλλαγές στον εκλογικό νόμο. Το θέμα συζητήθηκε σήμερα σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της οποίας οι βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού και του ΑΚΕΛ, συμφώνησαν σε αύξηση του εκλογικού μέτρου από το ένα κόμμα οκτώ τοις εκατό, στο τρία κόμμα έξι τοις εκατό. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής Γιάννος Λαμάρης, ανέφερε ότι τα μέλη συζήτησαν επίσης το ενδεχόμενο αύξησης του ορίου εισδοχής στη δεύτερη φάση της δεύτερης κατανομής, στο 7,2%.

Λουκάς Φέσιας

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.