"Η διαμεσολάβηση συναντά τους δικαστές"

Διεθνές συνέδριο με θέμα "Η διαμεσολάβηση συναντά τους δικαστές" διοργάνωσε το πρωί το ΚΕΒΕ. Στο πλαίσιο του συνεδρίου αναλύθηκε και ο ρόλος των δικαστών στην διαδικασία και στην προώθηση του θεσμού αυτού.

Ο θεσμός της διαμεσολάβησης πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος του πολίτη και της οικονομίας τονίστηκε το πρωί στο πλαίσιο του Διεθνούς συνεδρίου με θέμα η διαμεσολάβηση συναντά τους δικαστές που διοργάνωσε το ΚΕΒΕ. Σύμφωνα με τον υπουργό δικαιοσύνης η Κυβέρνηση θέτει το θεσμό της διαμεσολάβησης στις προτεραιότητες της, με κυριότερο στόχο την αποφόρτιση των Δικαστηρίων, την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης και την εξυπηρέτηση του πολίτη. 

Προσπάθειά μας είναι ο θεσμός της διαμεσολάβησης να γίνει αποδεκτός από τους πολίτες και να αποτελέσει μια πραγματική επιλογή εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών, είπε ο Υπουργός. 

Η διαμεσολάβηση γίνεται όλο και πιο ελκυστικός τρόπος επίλυσης διαφορών τόνισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρων Νικολάτος. 

"Έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο σε αστικές και εμπορικές διαφορές, σε διασυνοριακές διαφορές και άλλες παρόμοιες υποθέσεις. Λόγω της ιδιωτικής και εμπιστευτικής της φύσης η διαμεσολάβηση μπορεί να είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη σε περιπτώσεις πιο ευαίσθητης φύσης όπως είναι οι οικογενειακές διαφορές", είπε. 

Μέχρι σήμερα στα Μητρώα Διαμεσολαβητών που τηρούνται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν εγγραφεί 352 Διαμεσολαβητές για εμπορικές διαφορές και 73 Διαμεσολαβητές για αστικές διαφορές. 

Θησέας Ιωάννου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.