Υγειονομικές υπηρεσίες: Επικίνδυνες οι κινητές καντίνες - Αυστηρή εγκύκλιος

Ως υψηλού κινδύνου καταγράφουν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες τις κινητές καντίνες, που "ξεφυτρώνουν" σε λεωφόρους, γειτονιές και παραλίες. Κοινοποίησαν, μάλιστα, εγκύκλιο με αυστηρές υποδείξεις, προς Δήμους, κοινότητες και τους υγειονομικούς επιθεωρητές των επαρχιακών διοικήσεων.

Οι λειτουργοί των Υγειονομικών Υπηρεσιών προχώρησαν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε σωρεία καταγγελιών για κινητές καντίνες, αφού διαπίστωσαν ότι δεν τηρούσαν τους βασικούς κανόνες υγιεινής που προνοεί η νομοθεσία. 

Σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υγειονομικές υπηρεσίες τοπικών αρχών, σε Δήμους και κοινότητες όπου εμφανίζονται κινητές καντίνες, οι λειτουργοί ελέγχουν τις θερμοκρασίες φύλαξης των πρώτων υλών για την παρασκευή τροφίμων, αλλά και τα τελικά προϊόντα που πωλούνται στους καταναλωτές. 

Πέτρος Μελαϊσης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...