Διασφαλισμένη η ποιότητα του νερού στα ΚΕΝ, λέει το ΥΠΑΜ

Επιβεβαιωμένη μετά από αναλύσεις είναι η ποιότητα του νερού στα ΚΕΝ, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας το οποίο τονίζει πως οι προληπτικές ενέργειες έγιναν πριν την κατάταξη των νεοσυλλέκτων.

Σε σχέση με δημοσίευμα αναφορικά με ακατάλληλους ψύκτες νερού στα ΚΕΝ, το Υπουργείο αναφέρει ότι με οδηγίες του ΓΕΕΦ, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες πραγματοποίησαν δειγματοληψίες ύδατος από βρύσες και ψύκτες στα ΚΕΝ, πριν από την κατάταξη, όπου επιβεβαιώθηκε η καταλληλότητα του πόσιμου νερού.

Προστίθεται ότι έξι ψύκτες που κρίθηκαν ακατάλληλοι αποσύρθηκαν αμέσως, ενώ διεξήχθησαν έλεγχοι στις κουζίνες των ΚΕΝ, καθώς και στην τροφοδοσία, χωρίς να εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα.

Σε ό,τι αφορά περιπτώσεις τροφίμων που εντοπίζεται ότι είναι εκτός προδιαγραφών, αυτά αποσύρονται αμέσως και επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις στους προμηθευτές.

Τέλος, αναφέρεται ότι για την εξασφάλιση της ορθής λειτουργίας των ΚΕΝ, προ της κατάταξης διενεργήθηκε έλεγχος από ειδικά συγκροτημένη προς τούτο ομάδα επιθεώρησης υπό τον Γενικό Επιθεωρητή της Εθνικής Φρουράς, ενώ πραγματοποιούνται επισκέψεις και έλεγχοι σε τακτά χρονικά διαστήματα.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.