Στο προσκήνιο τα προβλήματα στα νηπιαγωγεία

 

 

Η στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και οι ελλείψεις που παρατηρούνται στις διαδικασίες ελέγχου ιδιωτικών, κοινοτικών και κρατικών νηπιαγωγείων, συζητήθηκαν σήμερα στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας , στην παρουσία και του Υπουργού Παιδείας, Γιώργου Δημοσθένους. 

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας, ο κ. Δημοσθένους εξέφρασε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των νομοθεσιών που αφορούν τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τον έλεγχο των ιδιωτικών, κοινοτικών και κρατικών νηπιαγωγείων.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι κατά τη σημερινή συνεδρία συζητήθηκε και το θέμα της αλλαγής του καθεστώτος των σχολικών εφορειών, κυρίως σε κοινότητες, προκειμένου να συμμετέχουν σ' αυτές και γονείς ως επίσης να ενισχυθούν με επιπρόσθετο προσωπικό. 

Ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Νίκος Τορναρίτης, ανέφερε ότι όπως διαφάνηκε μέσα από τη συζήτηση «υπάρχει πολυκερματισμός υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Υπουργείου Εργασίας σε σχέση με τις διαδικασίες ελέγχου των νηπιαγωγείων».Ο κ. Τορναρίτης εξέφρασε την ανάγκη ενοποίησης της νομοθεσίας και απλοποίησης των διαδικασιών που αφορούν τη ρύθμιση, τη λειτουργία, την αξιολόγηση, τον έλεγχο αλλά και την αποδοτικότητα των παιδοκομικών σταθμών και των νηπιαγωγείων.

Πρόσθεσε επίσης, ότι «ο Υπουργός Παιδείας θα πρέπει να μελετήσει σοβαρά το ενδεχόμενο εισαγωγής στα δημόσια και κοινοτικά νηπιαγωγεία παιδιών μικρότερης ηλικίας από αυτή που προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία». 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, αποκάλυψε επίσης, ότι  «υπάρχουν σοβαρότατες καταγγελίες σε σχέση με τη διαχείριση των σχολικών κυλικείων» και εξέφρασε την ανάγκη για εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής. 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.