Εκδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο, για το παλιό Λιμάνι Λεμεσού

Σε κινητοποίηση καλεί η Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού τους δημότες της πόλης, σε σχέση με τα τεκταινόμενα στο έργο του παλιού λιμανιού και καλεί όλους να συμμετάσχουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το ερχόμενο Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00, στην πλατεία μπροστά από το παλιό λιμάνι.

Όπως καταγγέλλει σε σημερινή ανακοίνωση του ο Δημοτικός Σύμβουλος της Κίνησης Αρχιτεκτόνων Λεμεσού, Μίλτος Παπαδόπουλος, ένα ιστορικό παραδοσιακό ψαρολίμανο έχει μετατραπεί από την Αρχή Λιμένων Κύπρου σε εμπορικό κέντρο και παρά το ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί, παραμένει σε αβεβαιότητα η λειτουργία του, καθώς ο μοναδικός προσφοροδότης/επενδυτής έχει ήδη καταφύγει στη δικαιοσύνη λόγω των διαφορών που έχει με την ΑΛΚ, "γεγονός που θα παρατείνει την μη λειτουργία του όλου έργου με τις οποιεσδήποτε επακόλουθες συνέπειες περαιτέρω καταστροφής".

"Οι υπεύθυνοι της Αρχής Λιμένων θα πρέπει να λογοδοτήσουν προς τον Δήμο και προς όλους τους πολίτες για την αδράνεια, έλλειψη διορατικότητας και ανευθυνότητας στη διαχείριση δημόσιων χρημάτων. Η οικονομική επιβάρυνση για την αποκατάσταση των ζημιών του  έργου, λόγω εγκατάλειψης, ανέρχεται σε πάρα πολλές χιλιάδες ευρώ", συμπληρώνει.

Η Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού θεωρεί πως "η Αρχή Λιμένων λειτουργεί ως developer και εφόσον οι δικαστικές διαμάχες με τον μοναδικό προσφοροδότη του έργου ξεκίνησαν, το έργο θα μείνει έρημο και παρατημένο με όλες τις συνέπειες που θα προκύψουν από την εγκατάλειψή του" προσθέτοντας πως ήδη υπάρχουν πληροφορίες για την εμφάνιση τρωκτικών στα εγκαταλελειμμένα υποστατικά.

Η απώλεια πολύτιμου χρόνου, συνεχίζει, θέτει σε τροχιά αβεβαιότητας πλέον την λειτουργία του έργου το ερχόμενο καλοκαίρι και ίσως και για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Η Κίνηση Αρχιτεκτόνων καλεί τον ευαισθητοποιημένο κόσμο της Λεμεσού να συμμετάσχει δυναμικά στη διαμαρτυρία που προγραμματίζεται το ερχόμενο Σάββατο, με στόχο "να αποτραπεί περαιτέρω καθυστέρηση σε ένα έργο που έχει εγκαταλειφθεί".


το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.