Στις 9 Φεβρουαρίου αποφασίζει το Ανώτατο για άρση ασυλίας Σαρίκα

Για τις εννέα Φεβρουαρίου επιφύλαξε το Ανώτατο Δικαστήριο την απόφασή του στο αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας για άρση της ασυλίας του βουλευτή Φειδία Σαρίκα.

Η διαδικασία ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, για την άρση της ασυλίας του βουλευτή Φείδια Σρίκα, άρχισε με αγόρευση του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη. 

Η αγόρευση αποτελείτο από τρία μέρη, ανάμεσα στα οποία και οι λόγοι για τους οποίους η Νομική Υπηρεσία ζητά την άρση της ασυλίας. 

Οπως ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας, από τα στοιχεία που έχουν ενώπιόν τους οι ανακριτές, στην υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου, προκύπτει η άμεση και αναπόφευκτη ανάγκη όπως ο Φειδίας Σαρίκας ανακριθεί και όπως διενεργηθούν οι ανάλογες διαδικασίες, σε σχέση με το πρόσωπο του. 

Και ζήτησε άρση της ασυλίας για σκοπούς ανάκρισης, έρευνας, δίωξης, σύλληψης ή και φυλάκισης του βουλευτή της ΕΔΕΚ. 

O Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε ότι «Το αίτημα μας για άρση της ασυλίας και η παροχή άδειας παρατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο σε μία ευρεία έκταση έτσι ώστε ναν ήθελε να αποφασίσει το Δικαστήριο να δώσει άδεια για όλα τα στάδια της διαδικασίας. Εάν παραταύτα το Δικαστήριο αποφασίσει μόνο να δώσει άδεια ώστε να διενεργηθεί η ανάκριση του έντιμου βουλευτή θα προχωρήσουμε ανάλογα. Εάν ανάψει το πράσινο φως από το Ανώτατο Δικαστήριο θα προχωρήσουμε στην λήψη κατάθεσης από τον έντιμο βουλευτή». 

Από πλευράς υπεράσπισης, οι δικηγόροι του Φειδία Σαρίκα τόνισαν ότι δεν υπάρχει ένσταση για άρση της ασυλίας, αλλά μόνο για σκοπούς ανάκρισης. 

Ο Δημήτρης Παυλίδης, εκ των Δικηγορών Φειδία Σαρίκα, είπε ότι «Δεν υπήρξε ένσταση στο αίτημα διότι αποτελεί προνόμιο το έχουμε ξεκαθαρίσει πολλές φορές. Το θέμα είναι ότι κατά στάδιο θα πρέπει κατά την άποψη μας να γίνει αυτό το πράγμα. Δηλαδή θα είναι μόνο για σκοπούς ανάκρισης». 

Ο βουλευτής διάβασε δήλωσή του, με την οποία χαρακτηρίζει ψευδείς τις αναφορές για το πρόσωπό του από τον Γενικό Διευθυντή του ΣΑΠΑ, Ευτύχιο Μαλληκίδη. 

Ο Βουλευτής ΕΔΕΚ, Φειδίας Σαρίκας δήλωσε ότι «Εν κατακλείδι αναφέρω ότι σήμερα ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου οι δικηγόροι μου τόνισαν και σημειώθηκε στα πρακτικά του δικαστηρίου ότι ούτως ή άλλως το ζήτημα ανήκει στη διακριτική εξουσία του Δικαστηρίου και ότι η καθαρά νομική προσέγγιση του όλου θέματος έχει τύχει έκδηλης παρανόησης και ότι εν πάση περιπτώσει οι όποιες αποσπασματικές αναφορές σε εμένα του ήδη κατηγορούμενου Ευτύχιου Μαλεκκίδη συνιστούν ψευδείς και απαράδεκτες αναφορές ωθούμενες από αλλότρια κίνητρα, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια, αλλά αντίθετα τείνουν να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς». 

Την ίδια ώρα, φρουρούμενος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Λεμεσού ο καθηγητής του Μετσόβειου Πολυτεχνείου Γεώργιος Μπάφας, ο οποίος τελεί υπό σύλληψης για την υπόθεση του ΣΑΠΑ. 

Η Νομική Υπηρεσία έχει ζητήσει σύγκληση ιατροσυμβουλίου και οι ανακριτές τελούν σε αναμονή για το πότε μπορούν να λάβουν νέα κατάθεση.ΝωρίτεραΣε μια εβδομάδα το Ανώτατο Δικαστήριο αποφασίσει για την χορήγηση άδειας άρσης της ασυλίας του βουλευτή Φειδία Σαρίκα.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο για σκοπούς ανάκρισης, έρευνας, δίωξης, σύλληψης ή και φυλάκισης ακόμα άδεια από το Ανώτατο Δικαστήριο για άρση της ασυλίας του εν λόγω βουλευτή.

Το Ανώτατο Δικαστήριο επιφυλάχθηκε για την απόφασή του για τις 9 του Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι.

Θησέας Ιωάννου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.