Δυσαρέσκεια σε Λευκωσία και Αθήνα για τις νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας

Δεν κρύβει την ενόχληση της η Λευκωσία, αναφορικά με τη δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ, ο οποίος προτείνει νέα μέτρα κατά της Ρωσίας. έντονη ήταν και η αντίδραση της Ελλάδας και άλλων χωρών.

Τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας, εντοπίζεται η διαφωνία της κυπριακής κυβέρνησης, στις προτεινόμενες νέες κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, με επιστολή προς το διευθυντή του γραφείου του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ, διαχωρίζει τη θέση της Κύπρου από το περιεχόμενο της κοινής δήλωσης και εκφράζει τη δυσαρέσκεια της Λευκωσίας, για την διαδικασία που προηγήθηκε. 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.