Συστάσεις Αστυνομίας με αφορμή τις δύο νέες θανατηφόρες συγκρούσεις

Η Αστυνομία καλεί ξανά όλους τους οδηγούς μηχανοκινήτων οχημάτων να είναι πολύ προσεκτικοί

Συστάσεις της Αστυνομίας για συμμόρφωση των οδηγών με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με αφορμή τις δύο νέες θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις αλλά και το πολύ σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό

Ειδικότερα, η Αστυνομία, καλεί ξανά όλους τους οδηγούς μηχανοκινήτων οχημάτων να είναι πολύ προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο και να συμμορφώνονται αυστηρά με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Παράλληλα, συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή κυρίως στις παραβάσεις που χωρίς καμία αμφιβολία, συνιστούν παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές ή θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις όπως είναι: η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή εξαρτησιογόνων ουσιών, η οδήγηση χωρίς κράνος, η χρήση κινητού τηλεφώνου, η οδήγηση χωρίς τη ζώνη ασφαλείας. Επιπρόσθετα:

Όταν οδηγούμε πρέπει να θυμόμαστε ότι:

👉 Δεν πρέπει να ξεπερνούμε το όριο ταχύτητας για τη δική μας ασφάλεια, των συνεπιβατών μας και των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου

👉 Δεν προσπερνούμε αντικανονικά

👉 Δεν παραβιάζουμε φωτεινούς σηματοδότες

👉 Δεν μιλούμε στο κινητό μας τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της οδήγησης

👉 Δίνουμε προτεραιότητα στους πεζούς

👉 Οδηγούμε στην αριστερή λωρίδα του δρόμου, εκτός εάν θα προσπεράσουμε

👉 Σεβόμαστε τα σήματα και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, όμως η ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Επιπρόσθετα, λόγω και της αυξημένης τροχαίας κίνησης που αναμένεται να παρατηρηθεί και σήμερα στο οδικό δίκτυο, τόσο προς τα παράλια, όσο και τα ορεινά θέρετρα, αλλά και προς την πρωτεύουσα απόψε, η  παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους θα είναι εμφανής.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα πρόληψης τροχαίων δυστυχημάτων και τα μέλη της Αστυνομίας θα είναι πολύ αυστηρά σε παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...