Πάνε Προεδρικό, στέλνοντας μηνύματα στο Αρχηγείο οι 46 «κομμένοι» αστυνομικοί

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μέχρι τέλους το δικαίωμα σε «ίση και ομοιόμορφη μεταχείριση» παρουσιάζονται οι 46

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μέχρι τέλους το δικαίωμα σε «ίση και ομοιόμορφη μεταχείριση» παρουσιάζονται οι 46 υποψήφιοι αστυνομικοί, οι οποίοι Κόπηκαν στις επαναληπτικές ψυχομετρικές εξετάσεις για πρόσληψη στη Δύναμη.

Οι αντιδράσεις μάλιστα παίρνουν πλέον και συγκεκριμένη τροπή και κατεύθυνση, καθώς προχώρησαν από κοινού σε νομική εκπροσώπηση, ενώ σε ένα δεύτερο επίπεδο, έχουν ήδη ετοιμάσει εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Σημειώνεται εν προκειμένω, πως κάποιοι εκ των 46 είναι υφιστάμενοι ειδικοί αστυνομικοί, οι οποίοι έδωσαν εξετάσεις για να γίνουν κανονικοί.

Συγκεκριμένα, και στη βάση Δελτίου Τύπου πού έχει ήδη εκδοθεί, οι 46 υποψήφιοι, μαζί με οικείους και συγγενικά πρόσωπα, θα βρεθούν το πρωί της Τρίτης (17/05) και ώρα 10:30 έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, με αίτημα όπως ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μεσολαβήσει στον Αρχηγό Αστυνομίας προς «αποκατάσταση της Συνταγματικής Αρχής και Ισότητας και των Αρχών της Χρηστής Διοίκησης και της Καλής Πίστης».

Στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθούν πέραν των επηρεαζομένων, εκπρόσωποι κομμάτων, ευρωβουλευτές, βουλευτές και οργανωμένα σύνολα.

Σημειώνεται ότι οι «φωτιές» που έχουν ξεσπάσει με τους 46, έχει τις ρίζες του στην απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου ημερομηνίας 03/11/2021, με βάση την οποία ακυρώθηκε ο διαγωνισμός πρόσληψης 100 Αστυνομικών με φόντο τις ψυχομετρικές εξετάσεις.

Όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος των 46, κατά την επαναληπτική διαδικασία, η Επιτροπή Ψυχομετρικών Εξετάσεων, δεν μεταχειρίστηκε  τους εν λόγω υποψηφίους στη βάση της προηγούμενης διαδικασίας, αλλά τους υπέβαλε και σε δεύτερη παράλληλη διαδικασία, από την οποία κόπηκαν, και τέθηκαν ουσιαστικά εκτός διαδικασίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι εκφράζουν την άποψη ότι οι διενεργηθείσες ψυχομετρικές εξετάσεις «είναι πλήρως αναξιόπιστες», και ως εκ τούτου η όλη υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Με αυτόν τρόπο, ανοίγει άλλο ένα «μέτωπο» για την ηγεσία της Δύναμης, η οποία έχει να διαχειριστεί ένα ζήτημα που προκαλεί τριγμούς και κοινωνικές αντιδράσεις.

Διαβάστε Σχετικά:

Σε νέες εξετάσεις θα υποβληθούν οι 75 αστυνομικοί και οι 25 πυροσβέστες (ΒΙΝΤΕΟ)


Θησέας Ιωάννου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.