«Τρίτωνας» 2022: Έτοιμες να ανταποκριθούν σε τρομοκρατικό χτύπημα οι Αρχές (ΒΙΝΤΕΟ)

Η άσκηση αποτιμήθηκε θετικά από την ηγεσία της Δύναμης

Το βαθμό ετοιμότητας αλλά και την αποτελεσματική ανταπόκριση στο ενδεχόμενο τρομοκρατικού κτυπήματος επιβεβαίωσαν οι Αστυνομικές Δυνάμεις κατά τη διάρκεια άσκησης με την επωνυμία «Τρίτωνας» 2022, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο λιμάνι του Ενεργειακού Κέντρου στο Ζύγι.

Στόχος της άσκησης ήταν να διαπιστωθούν ο βαθμός ετοιμότητας και αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας στη διαχείριση ενός τρομοκρατικού κτυπήματος, αλλά ταυτόχρονα να διαφανεί η συνεργασία και ο συντονισμός με άλλες Υπηρεσίες και Οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ενεργειακού Κέντρου.

Την ευθύνη συντονισμού και των επιχειρήσεων της άσκησης είχε η Ομάδα Σχεδιασμού της ΜΜΑΔ και σε αυτή μετείχαν επίσης η Λιμενική, η Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων, η αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας και αρκετές άλλες Υπηρεσίες και Τμήματα της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, «δεδομένων των διαστάσεων που λαμβάνει στις μέρες μας σε ολόκληρο τον κόσμο η τρομοκρατική απειλή, τέτοιου είδους ασκήσεις είναι καθόλα απαραίτητες σε προληπτικό επίπεδο, για τη βελτίωση του βαθμού ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας της Αστυνομίας και όλων γενικά των εμπλεκόμενων φορέων».

Η άσκηση ολοκληρώθηκε το μεσημέρι και τα συμπεράσματα θα αξιολογηθούν και θα αναλυθούν ώστε ο βαθμός ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας της Αστυνομίας να είναι ο ύψιστος.Αυγερινός Χρυσοστόμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.