Το πρώτο μήνυμα και οι προτεραιότητες του νέου Υπαρχηγού Αστυνομίας (ΦΩΤΟΣ)

Ο κ. Δημητρίου μιλούσε κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στη Δημοσιογραφική Εστία

Οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες της κοινωνίας από την Αστυνομία είναι σαφώς αυξημένες και επίμονες, ανέφερε ο νέος Υπαρχηγός της Αστυνομίας και μέχρι πρότινος Βοηθός Αρχηγός, Δημήτρης Δημητρίου, κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του από τον προκάτοχό του, Χρήστο Μαυρή.

Ο κ. Δημητρίου μιλούσε κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία, στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα, της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, καθώς και του Επιτελάρχη της Εθνικής Φρουράς. Ο κ. Δημητρίου διαδέχεται στη θέση του Υπαρχηγού τον Χρήστο Μαυρή, ο οποίος αφυπηρετεί ύστερα από 38 χρόνια ενεργούς υπηρεσίας στο Σώμα.

Διαβάστε Επίσης: Και επίσημα νέος Υπαρχηγός της Αστυνομίας ο Δημήτρης Δημητρίου (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟΣ)


Στην ομιλία του στη διάρκεια της τελετής, ο κ. Μαυρής ανέφερε πως «είχα την τύχη να συνεργαστώ με επαγγελματίες συναδέλφους, εφοδιασμένους με γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες, με ανθρώπους που επιτελούν ένα πραγματικά δύσκολο έργο, πολλές φορές με αυτοθυσία και αυταπάρνηση», προσθέτοντας πως «μετά από όλα αυτά τα χρόνια μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως η Αστυνομία αποτελείται στη συντριπτική της πλειοψηφία από ευσυνείδητα και αφοσιωμένα μέλη, πιστά στην αποστολή τους και τον όρκο που έδωσαν την πρώτη ημέρα έναντι της πολιτείας και της κοινωνίας και που ασκούν τα καθήκοντά τους με τιμιότητα, αμεροληψία και ακεραιότητα».

«Στη σημερινή εποχή που ο τόπος μας βιώνει ραγδαίες κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές αλλαγές σε συνδυασμό με την πολυπολιτισμικότητα που χαρακτηρίζει τη σημερινή κυπριακή κοινωνία, αλλά και την ανάπτυξη νέων μορφών εγκλήματος, η Αστυνομία Κύπρου δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε και καλείται να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών και στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας, μιας κοινωνίας που ζητά περισσότερη ασφάλεια, πιο ποιοτικές υπηρεσίες και ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο» ανέφερε ο τέως Υπαρχηγός, προσθέτοντας πως «τα τελευταία χρόνια η Αστυνομία μας έχει πετύχει σημαντικά βήματα προόδου, τόσο στην πρόληψη και εξιχνίαση του εγκλήματος και στην επαγγελματική αναβάθμιση των μελών της, όσο και στον εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού και στις κτιριακές εγκαταστάσεις, βελτιώνοντας έτσι το εργασιακό περιβάλλον. Επιπρόσθετα δημιουργήθηκαν νέες επιχειρησιακές δομές, καθιστώντας πιο αποτελεσματική την Αστυνομία».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Μαυρής ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την «τιμή και εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό μου» και ευχήθηκε στον νέο Υπαρχηγό κάθε επιτυχία στην επιτέλεση των νέων καθηκόντων του.

Από την πλευρά του, ο κ. Δημητρίου, αφού ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον διορισμό του, τόνισε πως «αναμφίβολα οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες της κοινωνίας, ιδιαίτερα την περίοδο που διάγουμε είναι σαφώς αυξημένες και επίμονες. Μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και απρόβλεπτο εργασιακό περιβάλλον, με κινδύνους και απειλές, καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε διάφορες προκλήσεις, όπως αυτές απορρέουν τόσο μέσα από τις παραδοσιακές, όσο και από τις νέες μορφές εγκλήματος», για να προσθέσει πως «μέσα σε αυτό το ασταθές πλαίσιο προβάλλει ως αδήριτη ανάγκη η αναπροσαρμογή και υιοθέτηση νέων πρακτικών πέραν των παραδοσιακών μεθόδων αστυνόμευσης ώστε να εμπεδωθεί ακόμη περισσότερο το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας θα είναι η ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας, η οποία απώτερο σκοπό και στόχο έχει να καταστούμε ένας σύγχρονος και ευέλικτος οργανισμός».

Τον λόγο στη συνέχεια έλαβε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Μαυρή «για την όλη προσφορά του, αλλά και για την άψογη συνεργασία που είχαμε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υπαρχηγός της Αστυνομίας αλλά και κατά την τοποθέτησή του σε διάφορες θέσεις εντός και εκτός αστυνομίας», ενώ συνεχάρη και τον κ. Δημητρίου για τον διορισμό του.

«Είναι πολύ σημαντικό να περιβάλλεσαι από ανθρώπους ικανούς, εργατικούς και εμπιστοσύνης. Η επιτυχία στην προσπάθεια για τη διοίκηση του Αστυνομικού Σώματος  βασίζεται στη συνεργασία και την ομαδικότητα. Αν η ηγεσία είναι ενωμένη, τότε είναι και δυνατή να αντιμετωπίσει οτιδήποτε κι αν έλθει ενώπιόν της. Τότε και τα μέλη μας είναι ενωμένα, έτοιμα να εργαστούν ομαδικά με όλες τους τις δυνάμεις για το καλό του τόπου και της πατρίδας. Οφείλουμε να δίνουμε το σωστό παράδειγμα», προσέθεσε σχετικά.

Τέλος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μαυρή για την ολοκλήρωση «38 συναπτών ετών αδιάκοπης υπηρεσίας στην Αστυνομία Κύπρου και στην πατρίδα μας», συγχαρητήρια στον κ. Δημητρίου για τον διορισμό του ως νέου Υπαρχηγού έδωσε και η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Στέφη Δράκου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως «θα φέρει σε πέρας με επιτυχία το βαρυσήμαντο έργο που του ανατίθεται».

«Οι συνεχείς και αυξημένες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Αστυνομία επιβάλλουν της εγρήγορση και τη σκληρή δουλειά ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια αλλά και αποτελεσματικότητα στον ρόλο της. Η κοινωνία έχει υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις από την αστυνομία και μας παρακολουθεί συνεχώς. Θα πρέπει να εργαστείτε ώστε να φανείτε αντάξιοι των απαιτήσεων αυτών», συμπλήρωσε η Υπουργός, καταλήγοντας πως «η κοινωνία έχει υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις από την Αστυνομία και μας παρακολουθεί συνεχώς. Θα πρέπει να εργαστείτε ώστε να φανείτε αντάξιοι των απαιτήσεων αυτών. Με γνώμονα λοιπόν την ευθύνη μας απέναντι στον κάθε πολίτη αυτού του κράτους σάς εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα».

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...